Рада відтермінувала штрафи для власників «євроблях» на 90 днів

По матеріалам Громадського
12.09.2019 · 11:04 · переглядів - 395

Верховна Рада України ухвалила рішення про продовження пільгового періоду, протягом якого до власників автомобілів на іноземній реєстрації не застосовуватимуть штрафні санкції за порушення митного режиму перебування таких машин в Україні

Рада відтермінувала штрафи для власників «євроблях» на 90 днів

За відповідний закон проголосувало 284 депутати.

Таким чином, штрафи з власників «євроблях» не справлятимуть до 20 листопада 2019 року.

Автори законопроєкту зазначають, що дане відтермінування буде останнім і більше депутати не будуть продовжувати термінів періоду звільнення власників «євроблях» від штрафів.

Зазначимо, що попередній період звільнення від штрафів тривав до 22 серпня. Тоді набули чинності наступні штрафні санкції:

  • У разі перевищення строку доставки транспортних засобів до кордону від 20 до 30 діб передбачено штраф у розмірі 85 тисяч грн.
  • Якщо строк перевищено більш ніж на 30 діб, то розмір штрафу сягатиме 170 тисяч грн або конфіскація таких авто.
  • Аналогічні розміри штрафів і при перевищенні строків тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення.
  • Крім цього, передбачено відповідальність за передачу «євробляхи» у володіння або розпорядження іншій особі, а також її використання у комерційних цілях. При такому порушенні доведеться сплатити штраф у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — 34 тис. грн.

Після закінчення пільгового періоду податківці встигли оштрафувати 240 власників «євроблях».



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок