Бердянськ відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні

По матеріалам пресс-службы исполкома
27.09.2019 · 16:11 · переглядів - 850

Сьогодні, 27 вересня, міський голова Володимир Чепурний провів зустріч з делегацією Німеччини у складі Надзвичайного та Повноважного посла Німеччини в Україні Анки Фельдгузен та Генерального консула Німеччини у Донецьку (офіс Дніпро) Штефана Кайля.

Бердянськ відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні

До обговорення питань зустрічі долучились секретар міської ради Олексій Холод, начальник відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту Інна Комарова.

В ході зустрічі сторони обговорили питання ефективної співпраці Бердянська з Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ, яке триває з 2014 року.

Як зазначив Володимир Чепурний Бердянськ отримав значну допомогу в рамках реалізації трьох проектів: «Розвиток соціальної інфраструктури у зв'язку зі збільшенням кількості ВПО», «Зміцнення спроможності українських територіальних громад до прийняття внутрішньо переміщених осіб в Україні» та «Комплексний підхід до вирішення проблем насильства щодо жінок та дівчат в Україні».

За підтримки німецьких партнерів у місті реконструйовано 7 соціальних об’єктів: проведено капітальний ремонт чотирьох шкіл, реконструйовано спортивний майданчик на території школи №3 та реконструйовано будівлю Центру допомоги жінкам, постраждалим від насильства. Наразі триває реконструкція приміщень приймально-діагностичного відділення міської лікарні. Крім проектів реконструкцій місто отримало також іншу допомогу. Це навчальні заходи з працівниками виконкому та комунальних установ, енергоаудити будівель бюджетних закладів, розробка стратегії розвитку міської лікарні, суттєва допомога обладнанням соціальним закладам та закладам освіти.

“Ми очікуємо, що вже у листопаді відбудеться відкриття відремонтованого відділення лікарні. Для нашого міста, яке є центром Бердянського госпітального округу, це дуже важливий проект, оскільки він стосується практично кожного жителя. Попередні об’єкти ми відкривали за участі консула Вольфганга Мьосінгера. Сподіваємося, що приймально-діагностичне відділення лікарні будемо відкривати за участі пані посла та пана консула. Ми Вас запрошуємо та дозвольте ще раз подякувати Уряду Німеччини за співпрацю. Сподіваюся, що вона продовжиться й надалі.” підкреслив міський голова.

У свою чергу, Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен висловила задоволення успішністю реалізованих проектів, зацікавленість роботою підприємств міста, зокрема, сьогодні відбудеться ще зустріч з керівництвом порту.

Учасники зустрічі також обговорили перспективи співпраці, можливість реалізації інфраструктурних проектів, в першу чергу в сфері водопостачання та водовідведення, проектів місцевого економічного розвитку, які увійшли у «План місцевого економічного розвитку на 2019-2020 роки», проектів, щодо запровадження електронних рішень для громад, енергозбереження, відновлення спортивної інфраструктури тощо.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок