«Bike to Work»: Як жителі Бердянська їдуть на роботу на велосипеді

По матеріалам Спільно HUB
30.09.2019 · 10:07 · переглядів - 725

Велосипед – зручний, швидкий та економний транспорт для щоденних поїздок. Це під час акції «Велосипедом на роботу» («Bike to Work») продемонстрували жителі Бердянська, які на один день відмовилися від автівок та громадського транспорту і пересіли на велосипеди.

«Bike to Work»: Як жителі Бердянська їдуть на роботу на велосипеді

На неформальній зустрічі «крутили педалі» працівники компаній, організацій та установ, студенти та всі охочі мешканці, які їздять або яким цікаво їздити на роботу, навчання або в інших справах економічно та швидко. У підсумку велосипедом на роботу їхало близько 30 осіб.

«Мета цього заходу – популяризувати велосипед як транспорт і заохочувати велосипедистів їздити на роботу на велосипеді. А ще ми хочемо, щоб у Бердянську сформувався Європейський велорух і прагнемо, щоб при формуванні місцевого бюджету враховували і події велосипедного спрямування, бо це важливо», - говорить Антон, представник Бердянського велоклубу.

Для всіх учасників події організатори підготували цікаві сюрпризи – конкурс на кращий діловий велосипедний «лук», де власників відповідного дрес-коду нагородили приємними подарунками.

Також на загал було презентовано проект «ВелоМіста», який реалізовується громадською організацією «Спільно HUB» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та покликаний популяризувати велосипед як транспорт і стати позитивним поштовхом на шляху до створення безпечної та якісної велоінфраструктури у Бердянську та в трьох інших містах – Запоріжжі, Мелітополі, Херсоні.

Приємним сюрпризом для людей на велосипедах стало безкоштовне частування ранковою кавою та смаколиками, під час якого вони обмінювалися враженням від події, спілкувалися та заводили нові знайомства. Воно й не дивно, адже велосипед – це ще й дієвий інструмент, який об’єднує та згуртовує людей заради позитивних змін. У цьому переконаний і Юліан, який активно користується велосипедом:

«Вважаю, що події велосипедного спрямування у нашому місті потрібно проводити частіше. Вони згуртовують і об’єднують людей. А враховуючи той факт, що у нас велосипедисти часом переходять з одного велоклубу в інший, такі акції – це можливість зібрати різні групи, щоб поспілкуватися, поділитися власним досвідом і отримати новий».

Неформальна зустріч завершилася спільним фото на згадку, після чого учасники події роз’їхалися хто куди – на роботу, на навчання, в професійних та особистих справах. І не дарма, адже зміни відбуваються тоді, коли «крутяться педалі».

Акція «Велосипедом на роботу» виконується в рамках проєкту «ВелоМіста», який організовують Громадська організація «Спільно HUB» в партнерстві з «Перше Антикафе Бердянська «Час Є!» та «Бердянським велоклубом» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок