Соціальні виплати в Україні планують відв’язати від прожиткового мінімуму — Мінсоцполітики

По матеріалам Громадського
11.10.2019 · 14:31 · переглядів - 6304

У Міністерстві соціальної політики планують встановлювати розмір близько 150 соціальних виплат в Україні не залежно від розміру прожиткового мінімуму

Соціальні виплати в Україні планують відв’язати від прожиткового мінімуму — Мінсоцполітики

Про це повідомила міністерка соціальної політики України Юлія Соколовська, презентуючи концепцію реформування прожиткового мінімуму в Україні.

 - Ініціатива передбачає «відв’язку» понад 150 видів соціальних виплат та фінансових показників від прожиткового мінімуму. При цьому пенсії та допомога малозабезпеченим сім’ям залишаться єдиними видами виплат, «прив’язаними» до прожиткового мінімуму. Розмір всіх інших виплат пропонуємо встановлювати в абсолютних цифрах і переглядати їх кожного року при прийнятті Державного бюджету, — повідомила Соколовська.

За словами міністерки, проведення цієї реформи не призведе до зменшення розміру соціальних виплат, а у деяких випадках цей розмір навіть зросте. Зокрема, пропонується, що сім'ям, які перебувають у більш скрутному становищі, держава зможе виділити більше коштів.

Напередодні президент України Володимир Зеленський повідомив, що прожитковий мінімум має зрости до 4,2-4,3 тисячі гривень.

Нагадаємо, у вересні 2019 року Кабмін заклав у проєкт бюджету на 2020 рік прожитковий мінімум у 2027 гривень.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок