Нові ідеї розвитку Бердянська презентували в Антикафе

По матеріалам Антикафе
19.11.2019 · 17:02 · переглядів - 742

15-17 листопада в антикафе «Час Є» пройшов хакатон для молоді бердянської громади. Учасники обговорювали шляхи розвитку формальної і неформальної освіти підлітків та студентів у рідному місті й труднощі працевлаштування молоді.

Нові ідеї розвитку Бердянська презентували в Антикафе

Учасники заходу дізналися про роботу Молодіжної ради Бердянська, а також можливості неформальної освіти та волонтерства в міжнародних громадських організаціях Європи.

Організаторами хакатону стали антикафе «Час Є» та громадська організація «Чисто Бердянськ». Захід відбувся за підтримки European Youth Foundation, за сприянням Federation of Young European Greens і Ради Європи.

Під час хакатону дискутували щодо чинників, які не дають молоді реалізуватися в Бердянську — сезонність, неналежні умови праці, складність поєднання роботи з навчанням, невідповідність освіти вимогам сучасності й закритість ринку вакансій у місті. Однією з проблем є брак у Бердянську вільних просторів — місць, де можна проводити вільний час, спілкуватися, відвідувати цікаві лекції та майстер-класи, а також реалізовувати власні креативні ідеї. Усі зазначені фактори змушують бердянську молодь переїздити до інших міст або навіть за кордон.

Саме тому учасники запропонували два проекти: відкриття вільного простору — майстерні-хабу, де кожен охочий міг би працювати з обладнанням, щоб реалізувати власні ідеї від виготовлення дрібних деталей до створення великих механізмів. У такій майстерні-хабі усі бажаючі зможуть отримати необхідні навички, зацікавитись новою професією і реалізувати власні сміливі задуми.

Другий проект — проведення фестивалю, де відвідувачі можуть спробувати себе в різних професіях, а місцеві технікуми і коледжі — прорекламувати свої спеціальності. Урізноманітнити програму фестивалю пропонують виступами місцевих колективів і спільними акціями, як, наприклад, висадка дерев чи майстер-класи.

Організатори хакатону сподіваються, що ці два цікавих проекти втіляться в життя, а також отримають підтримку містян у конкурсі «Громадський проект».

Молодь є основною рушійною силою позитивних змін та перетворень, які відбуваються сьогодні в Україні. Бердянська активна молодь має сили та натхнення розвивати і перетворювати своєї місто на інноваційне, прогресивне і привабливе!

«У бердянців багато проривних ідей. Їх озвучують, але до реалізації справа доходить не часто. Такі події, як “Бердянський міський хакатон”, націлені на те, щоб ідеї оформляли в проекти і втілювали в життя. Тому всім, хто хоче змінювати наш Бердянськ в кращу сторону, рекомендую долучатися до подібних заходів. На сторінках антікафе “Час Є” в соціальних мережах ми намагаємося інформувати про культурні та освітні проекти Бердянська — підписуйтеся», — поділилася враженнями Ксенія Клейнос, співорганізаторка хакатону.

Тэги: антикафе



Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок