Бердянці вшанували пам'ять Сурена Степанянца

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
21.11.2019 · 14:57 · переглядів - 930

21-го листопада 1979 року помер керівник Бердянського дослідного нафтомаслозаводу – нині Азмол. Біля пам’ятного знаку видатному директору зібрались представники  громадськості, щоб вшанувати пам'ять Сурена Аванесовича


В мікрорайоні Азмол одна з центральних вулиць носить ім’я колишнього керівника нафтопереробного заводу, на його честь встановлено пам’ятний знак та розбито сквер. Через 40 років з дня смерті Сурена Степанянца досі пам’ятають і шанують.

За роки роботи Сурену Степанцу вдалося відновити завод в післявоєнні роки і зробити його одним з лідерів нафтопереробної промисловості колишнього Радянського Союзу. Саме завдяки Сурену Степанцу в місті з'явився мікрорайон з дитячим садом, школою, магазинами, будинком культури, налагоджено автобусне сполучення з центром (маршрут №5); облаштовано санаторій-профілакторій «Нафтохімік України».

В День смерті Сурена Аванесовича мешканці мікрорайону, колишні працівники державного підприємства і сьогоднішні очільники комерційного Азмолу, депутати та освітяни вшанували пам'ять керівника нафтомаслозаводу покладанням квітів до пам’ятного знаку на його честь. 




Останні новини Бердянська
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок