Бердянськ відвідала делегація Посольства Канади в Україні

По матеріалам пресс-службы исполкома
28.11.2019 · 16:11 · переглядів - 818

Мета перебування високих гостей у нашому місті — ознайомитися з результатами роботи впровадження у місті Бердянськ ініціатив за підтримки проєкту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС).

Бердянськ відвідала делегація Посольства Канади в Україні

 У складі делегації: Бронвін Круден, заступник директора відділу міжнародного розвитку, Посольство Канади в Україні, Влад Йонеску, перший секретар – провідний експерт проєктів відділу міжнародного розвитку Посольства Канади в Україні та Кругляк Світлана, регіональний координатор проєкту ПРОМІС по Запорізькій області. Представники делегації зустрілись із міським головою Володимиром Чепурним та його заступниками та обговорили результати співпраці міста та ПРОМІСу й перспективи на подальшу роботу.

У залі засідань міської ради пройшла презентація результатів впровадження 11 ініціатив та проектів. Міський голова Володимир Чепурний відзначив, що співпраця з проектом ПРОМІС дуже важлива для Бердянська. “Висловлюю слова вдячності уряду Канади та Посольству Канади за допомогу та підтримку як України, так і Бердянська”, - підсумував міський голова.

В кабинете у мэра бердянска

У вітальному слові до присутніх Бронвін Круден, заступник директора відділу міжнародного розвитку Посольства Канади в Україні, відзначила, що вона вперше у Бердянську. “Уряд Канади підтримує кілька проектів в України, які направлені на сталий розвиток України та демократичні цінності, один з яких проект ПРОМІС. І в ході сьогоднішнього візиту ми хочемо ознайомитись із цілями, які поставлені були містом в межах співпраці, та їх досягненням”. У свою чергу Влад Йонеску, перший секретар – провідний експерт проєктів відділу міжнародного розвитку Посольства Канади в Україні, додав, що важливим принципом для розвитку місцевого самоврядування, в який вірять канадці, є тісна співпраця міської влади, мешканців та бізнесу, які спрямовують спільні зусилля на розвиток міста. І саме такий “трикутник” дає реальні позитивні результати.

Далі докладно про реалізацію та ефективність ініціатив розповіла заступник міського голови Юлія Дойнова. Вона акцентувала увага на важливості прийнятої нової Стратегії розвитку міста до 2027 року та Плану її імплементації. Олена Зубко, голова комітету мікрорайону "Округ № 32", яка є автором багатьох проєктів, висловила впевненість у важливості запровадження практики громадського бюджету у місті Бердянськ.

Делегация посетила больницу

Про реалізацію проекту «Відеонагляд на вулицях Бердянська – запорука безпечного туризму» розповів Дмитро Зубович, помічник міського голови, уповноважений з питань взаємодії з силовими структурами. Детально про ініціативи громадського проекту в міській лікарні розповів та показав Дмитро Єгоров, директор КУ «Бердянське територіальне медичне об’єднання».

У ході візиту гості також ознайомилися з можливостями впровадження промислового туризму у м. Бердянськ на прикладі заводу “AZMOL British Petrochemicals", де на згадку про візит та внесок проекту ПРОМІС у розвиток індустріального туризму у Бердянську посадили дерево. Також відбулась зустріч з представниками громадськості міста.

Нагадаємо, що у 2015 році було укладено Меморандум про співпрацю з реалізації проєкту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» у місті Бердянськ між Федерацією канадських муніципалітетів та Бердянською міською радою. Для ефективного впровадження проєкту створено Дорадчий комітет, основними завданнями якого є сприяння учасникам територіальної громади, громадським організаціям у реалізації проєкту ПРОМІС. У місті Бердянськ за період роботи з проєктом впроваджено низку заходів у сфері місцевого економічного розвитку, створення сприятливого середовища для розвитку малого та середнього бізнесу, підтримки процесу планування на місцевому рівні, формування та проведення моніторингу ефективності впровадження проєктів та інше.

Делегаты посадили дерево

За підтримки експертів та консультантів проєкту ПРОМІС, у Бердянську впроваджується 11 ініціатив та проєктів, зокрема: затверджено Стратегію розвитку Бердянська на період до 2027 року та План заходів з її реалізації; завершено реалізацію проєктів «Громадський бюджет – ефективна система взаємодії влада - громада» та «Відеонагляд на вулицях Бердянська – запорука безпечного туризму»; затверджено Програму посилення конкурентоспроможності малого та середнього підприємництва, Комунікаційну та Маркетингову стратегії; реалізується проєкт «Покращення якості надання адміністративних послуг та діяльності Центру надання адміністративних послуг». Робота з проєктом триває. Затверджено План дій забезпечення сталості результатів впровадження проєкту ПРОМІС у місті Бердянськ на 2019-2020 роки, який є продовженням вже розпочатих до реалізації ініціатив та проєктів.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 18 квітень, четвер 2024
вчора, 17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок