Верховна Рада підтримала ліквідацію «майданчиків Яценко»

По матеріалам НВ.Бізнес
06.12.2019 · 08:56 · переглядів - 1368

Парламент прийняв законопроєкт з необхідними техніко-юридичними поправками

Верховна Рада підтримала ліквідацію «майданчиків Яценко»

Верховна Рада прийняла в другому читанні законопроєкт № 2047-д про скасування посередників при оцінці об'єктів нерухомості, повідомляє Інтерфакс-Україна .

Законопроєкт з поправками до Податкового кодексу щодо реєстрації інформації звітів про оцінку об'єктів нерухомості підтримали 338 народних депутатів.

 - До дев'яти сторінок закону запропонували 1001 поправку - таку зацікавленість викликав законопроєкт в залі. З них 116 враховано повністю, частково або по суті, - зазначив депутат від партії Голос Ярослав Железняк.

Документ пропонує ввести спрощений метод оцінки об'єктів нерухомості з 1 січня 2020 року. У разі незгоди з визначеною автоматично оцінкою вартості, громадяни зможуть оцінити майно в загальному порядку з реєстрацією звіту в Єдиній базі, як це передбачає поточна процедура.

Нотаріусам нададуть право безкоштовного доступу до бази для перевірки даних про оцінку нерухомості. Оплату за формування довідок пропонують ввести в розмірі 2,5% прожиткового мінімуму, а за реєстрацію звітів про оцінку та інформації з них в базі - 10%.

Як писав НВ Бізнес, на даний момент при Фонді держмайна авторизовано чотири майданчики для внесення інформації про оцінку майна: Оцінка. Оnline, Професійна оцінка, Експрес Оцінка і Реєстр оцінка. За підрахунками експертів, щороку в Україні полягає приблизно 500-700 тис. Угод, що приносить власникам майданчиків не менше 1 млрд грн щорічно (Майже 4 млн грн в день). Майданчики пов'язують з депутатом Верховної Ради Антоном Яценком і екснардепом Віталієм Хомутинником.

Спроба ліквідувати майданчики призвела до скандалу в партії Слуга народу. Офіс президента підозрював 11 депутатів партії в отриманні майже $30 тис. за те, щоб вони не підтримували законопроєкт 2047-д.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок