15.5 млн. - загальний борг бердянців за воду

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
12.12.2019 · 17:04 · переглядів - 939

На засіданні комісії з питань ЖКГ представники адміністрації "Бердянськводоканалу" повідомили, що абоненти комунального підприємства заборгували за водопостачання та водовідведення - 15.5 млн. грн.

15.5 млн. - загальний борг бердянців за воду

Озвучена цифра зафіксована станом на 1 листопада. Поточну заборгованість не включено. Рівень проплати населення становить 85%. В якості злісних боржників на підприємстві зафіксовано 4000 абонентів. У зв'язку з такими обсягами боргів, комунальники звернулись до міської ради переглянути власне рішення про виділення 5 мільйонів гривень водоканалу на поворотній основі і дозволити "Бердянськводоканалу" не повертати вказану суму.

Нагадаємо, в серпні міська рада виділила 5.5 мільйонів гривень "Бердянськводоканалу" для погашення заборгованості за електроенергію. Основна умова - до кінця року підприємство мало повернути ці кошти до міського бюджету. Заслухавши аргументи комунальників, комісія ухвалила переглянути рішення міської ради і визначати 5.5 мільйонів гривень, як фінансову підтримку на безповоротній основі.

Крім того, представники водоканалу, відповідаючи на запитання депутата Сергія Мартинова зазначили, що оптимальним тарифом на водопостачання та водовідведення є 50 гривень. За умови збереження на існуючому рівні вартості води, яку закуповують в облводоканалі та діючого тарифу на електроенергію, підприємство зможе успішно функціонувати без додаткових асигнувань з міського бюджету.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок