Бердянський краєзнавчий музей відзначив 90-річчя з дня заснування

По матеріалам пресс-службы исполкома
20.12.2019 · 15:36 · переглядів - 418

19 грудня в музеї-будинку П.П.Шмідта відбулось урочисте святкування 90-річчя від заснування Краєзнавчого музею міста. Привітати колектив музею з цією визначною датою прийшло багато гостей, друзів та колег.

Бердянський краєзнавчий музей відзначив 90-річчя з дня заснування

З побажаннями успіхів в роботі, науці та культурі від імені народного депутата України Олександра Пономарьова виступив депутат міської ради Володимир Безверхий. Від імені міського голови Володимира Чепурного привітати колектив прийшла керуюча справами виконкому Ольга Кочубей. У словах вітання вона відзначила, що Краєзнавчий музей є унікальним культурно-освітнім закладом міста, який один з найстаріших у Запорізькій області. Цого фонди налічують понад 80 тис. експонатів (унікальні археологічна і нумізматична колекції, предмети декоративного та прикладного мистецтва, воєнно-історичні, історико-побутові, художні, документальні та фотодокументи). За роки існування музей став потужним просвітницьким центром Бердянська.

“Глибока шана вам, науковим співробітникам музею, за вагомий внесок у розвиток археологічної науки, краєзнавства, етнографії. Завдяки вашому професіоналізму, відданості роботі збережено колекції, що широко висвітлюють історію Бердянщини від найдавніших часів до тепер, знайомлять з природою нашого чарівного краю. Щиро дякуємо колективу Краєзнавчого музею та його директору, заслуженому працівнику культури України Людмилі Ноздріній за професійну майстерність і великий особистий внесок у розвиток музейної справи в місті та бажаємо вам міцного здоров’я, щастя, добра і достатку та подальшої продуктивної праці, досягнень у благородній справі — збереження історичної пам’яті нашої великої України”, - привітала Ольга Кочубей.

До бердянських колег з привітаннями та дарунками в цей день приїхали гості із Запоріжжя - заступник директора Запорізького обласного краєзнавчого музею Георгій Шаповалов, представник Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ЗОДА Ірина Пономаренко та заступник генерального директора з науки національного заповідника «Хортиця» Тетяна Лисенко. До речі, Тетяна Лисенко вручила бердянцям, які стали членами Національного союзу краєзнавців України, членські посвідчення - Федору Каїрі, Андрію Токовенко, Віктору Михайличенко та Олександру Тунді.

Працівники Краєзнавчого музею та його директор Людмила Ноздріна, яка вже понад 40 років є його ідейним керівником, приймали теплі вітання та найкращі побажання також від своїх постійних друзів і партнерів, з якими вже зроблено багато спільних проектів і в планах ще більше — Приморського районного краєзнавчого музею, БДПУ, Бердянського осередку НСЖУ, суспільно-політичної газети «Південна зоря», відділу освіти, Бердянського машинобудівного коледжу Національного університету «Запорізька політехніка», ради ветеранів Другої світової війни та збройних сил й інших. Зокрема, науковці музею постійно відвідують з лекціями і виїзними екскурсіями навчальні заклади, дитячі садки, реалізують спільні проекти з міськими ЗМІ.




Останні новини Бердянська
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок