Актуальні питання громадської безпеки та соціальної згуртованості

По матеріалам пресс-службы исполкома
24.12.2019 · 15:45 · переглядів - 397

23 грудня відбулось друге засідання робочої групи з громадської безпеки та соціальної згуртованості м. Бердянськ.


Провів нараду голова робочої групи, секретар Бердянської міської ради Олексій Холод. На порядку денному було ознайомлення членів групи з інформацією керівника Бердянського вiддiлу поліції ГУНП Запорізької області Володимира Ващецького з питання забезпечення громадського порядку за 2019 рік, інформацією начальника відділу цивільного захисту Бердянського міськрайонного управління ГУ ДСНС Запорізької області Дмитра Лінника з забезпечення пожежної безпеки в місті у 2019 році, затвердження Положення Робочої групи, обговорення проєктів, поданих на конкурс грантів, та обговорення плану роботи Робочої групи у 2020 році.

На засіданні були озвучені також пропозиції щодо необхідної допомоги для поліції та рятувальників у межах участі в грантових проектах задля покращення їх роботи із забезпечення безпеки у місті. Зокрема, начальник поліції Володимир Ващедський звернув увагу присутніх на ефективності міської програми “Безпечне місто”, в межах якої вже встановлено 54 камери відеоспостереження, але їх все одно не достатньо. У поточному році розкриття майнових злочинів, крадіжок та злочинів проти стану здоров’я у більше 50% стало можливим завдяки камерам. Тож начальник поліції запропонував підтримати проект щодо продовження встановлення відеокамер по місту. Також була підтримана ініціатива начальника відділу цивільного захисту Бердянського міськрайонного управління ГУ ДСНС Запорізької області Дмитра Лінника щодо необхідності придбання надувного батуту для бердянських рятувальників. Це допоможе проводити рятівні дії в будинках підвищеної поверховості понад 9 поверхів. Наразі цього спеціального обладнання немає, як і немає пожежної машини із висувною драбиною вище 9 поверху, при наявності у місті 10 і 14- поверхових будинків. Крім того, обговорили питання роботи гідрантів у місті, питання пожежної безпеки у дитячих та освітніх закладах, освітньої роботи тощо.

Також представники Запорізької обласної Організації Товариства Червоного Хреста України, ГО «ПЕРЕСЕЛЕНЦІ ТА ГРОМАДИ РАЗОМ» та ГО «Пролісок Бердянськ» розповіли про ідеї своїх проектів, які наразі пройшли попередній відбір у межах оголошеного конкурсу проектів ПРООН.

За пропозицією голови робочої групи Олексія Холода було обрано заступника голови для забезпечення планової роботи групи. Одноголосно на цю посаду було обрано Дмитра Зубовича, помічника міського голови, уповноваженого з питань взаємодії з силовими структурами, військовими частинами, учасниками АТО та членів їх сімей.

Підсумовуючи нараду Наталія Копиця, секретар Робочої групи, керівниця ГО "Жінка майбутнього", запропонувала всім поміркувати про актуальні теми до плану роботи групи у 2020 році та в робочому порядку надати свої пропозиції.

Нагадаємо, що згідно Положення про групу періодичність проведення засідань має бути не рідше одного разу на два місяці.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок