Авіакатастрофа українського літака в Ірані: в МЗС повідомили, що всі пасажири загинули

По матеріалам НВ Україна
08.01.2020 · 08:38 · переглядів - 2971

За інформацією Міністерства закордонних справ України, в результаті авіакатастрофи українського літака в Ірані загинули всі пасажири і екіпаж

Авіакатастрофа українського літака в Ірані: в МЗС повідомили, що всі пасажири загинули
Фото - ISNA

Про це в коментарі Інтерфакс-Україна повідомив заступник директора Департаменту - начальник Управління консульського забезпечення МЗС України Василь Кирилич.

 - За інформацією, яка уточнюється, пасажири вказаного рейсу і екіпаж загинули. Уточнена інформація щодо загиблих громадян України буде відправлена додатково, - сказав він.

За його словами, в Департаменті консульської служби створено оперативну кризова група, телефон гарячої лінії - 238 17 77.

Нагадаємо, літак українських авіаліній з 180 пасажирами на борту впав після зльоту зі столиці Ірану Тегерана.

За попередніми даними, літак належить Міжнародним авіалініям України (МАУ) і летів до Києва.

Авіакомпанія МАУ підтверджує факт авіакатастрофи в Ірані

Сьогодні, 8-го січня 2020 року, літак авіакомпанії «Міжнародні Авіалінії України» при виконанні  рейсу PS752 за маршрутом Тегеран – Київ зник з радарів, через декілька хвилин після вильоту з міжнародного аеропорту Тегерана.

Повітряне судно вилетіло з аеропорту Тегерана о 06:10 за місцевим іранським часом.

За попередніми даними, на борту літака було 167 пасажирів та 9 членів екіпажу. На даний момент співробітники авіакомпанії з’ясовують точну кількість пасажирів на борту.

Списки пасажирів будуть розміщені на веб-сайті авіакомпанії після остаточного підтвердження їхнього перебування на борту повітряного судна.

Авіакомпанія висловлює щирі співчуття родинам потерпілих в результаті авіакатастрофи та робитиме все можливе для надання підтримки родичам та близьким постраждалих. Починаючи з сьогоднішнього дня, авіакомпанія МАУ ухвалила рішення щодо призупинення виконання власних рейсів до Тегерана на невизначений термін.

обломки

Станом на 09:30 авіакомпанія МАУ у тісній співпраці з авіаційною владою робить все можливе для з’ясування причин авіаційної події. Паралельно авіакомпанія зв’язується з родичами пасажирів, надаючи посильну допомогу в ситуації, що склалася.

Рейс виконувався на літаку Boeing 737-800 NG, реєстраційний номер UR-PSR. Літак 2016 року виробництва, був отриманий авіакомпанією безпосередньо з заводу концерну.   Останнє планове технічне обслуговування літак пройшов 06 січня 2020 року.

Для отримання інформації про осіб, що знаходились на борту рейсу № 752, просимо звертатися в авіакомпанію за телефонами 0 800 601 527 (для дзвінків з України) та +380 44 581 50 19 (для дзвінків із-за кордону).

  • Для представників ЗМІ буде проведений брифінг керівництва авіакомпанії.
  • Місце проведення: Конференц-зала Міжнародного аеропорту «Бориспіль».
  • Час проведення: 10:00  08.01.2020.
  • Місце збору журналістів – інформаційна стійка, Термінал D, зона реєстрації міжнародних рейсів.

Буде проведено ретельне розслідування події із залученням авіаційної влади України, Ірану, представників компанії-виробника Boeing, авіакомпанії, а також Національного бюро розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами в Україні (НБРЦА). Авіакомпанія інформуватиме про хід розслідування та причини трагічної  події одразу після їх з’ясування.

Прес-служба авіакомпанії «Міжнародні Авіалінії України»

Інформація для пасажирів скасованих рейсів авіакомпанії МАУ до/з Тегерана

Авіакомпанія МАУ інформує про скасування всіх власних регулярних рейсів між Києвом та Тегераном, починаючи з 08 січня 2020 року на невизначений термін. Скасування зумовлене забороною Державної Авіаційної Служби України щодо польотів у повітряному просторі Ірану для всіх повітряних суден української реєстрації. Пасажирам скасованих рейсів буде запропонована зміна маршруту, за можливості, або повернення коштів за невикористані квитки. За поверненням коштів пасажирам потрібно звертатися за місцем придбання авіаквитків.

Звернення авіакомпанії МАУ до родичів постраждалих у авіакатастрофі 08 січня

Авіакомпанія МАУ звертається до близьких та родичів пасажирів рейсу PS752 Тегеран-Київ 08 січня 2020 року, з проханням якнайшвидше звернутися за телефонами:

  • 0 800 601 527 ( для дзвінків з України)
  • +38 044 581 50 19 ( для дзвінків із-за кордону)
  • для отримання інформації та необхідної допомоги.

Авіакомпанія висловлює щирі співчуття родинам потерпілих в результаті авіакатастрофи та робитиме все можливе для надання підтримки родичам та близьким постраждалих.

обломки

Інформація стосовно екіпажу рейсу PS752

З урахуванням складності та тривалості рейсу, склад екіпажу літака UR-PSR було посилено.

У складі льотного екіпажу троє пілотів:

  • командир Володимир Гапоненко, який мав 11600 годин нальоту на літаках Boeing 737, в тому числі 5500 годин у якості КПС;
  • інструктор на літаку Олексій Наумкін, який мав 12000 годин нальоту літаках Boeing 737, в тому числі. 6600 годин у якості КПС;
  • другий пілот Сергій Хоменко, який мав 7600 годин нальоту на літаках Boeing 737.

«Тегеран не є простим аеропортом, всі підготовки на літаках Boeing 737, в процесі яких перевіряється майстерність і здатність пілотів діяти в аварійній ситуації, протягом останніх років проводяться виключно тут, – зазначив віце-президент МАУ з льотної роботи Ігор Сосновський. – За нашими даними, літак набрав висоту 2400 метрів. Враховуючи досвід екіпажу, вірогідність помилки мінімальна. Ми просто її не допускаємо».

У складі екіпажу пасажирського салону шестеро бортпровідників:

  • Ігор Матьков, старший бортпровідник;
  • Катерина Статнік;
  • Марія Микитюк;
  • Валерія Овчарук;
  • Юлія Сологуб;
  • Денис Лихно.

МАУ висловлює співчуття родинам і близьким екіпажу та пасажирів.

В авіакомпанії запроваджено Emergency Response Plan.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок