Контроль пересування самохідних та несамохідних  суден у акваторії Азовського моря: нормативні акти та штрафні санкції

По матеріалам прес-служби Бердянського прикордонного загону
16.01.2020 · 15:31 · переглядів - 204

Інформація від Державної прикордонної служби України


Державна прикордонна служба інформує про те що, відповідно до ч. 3 ст. 23 Закону України «Про державний кодон України» перебування,  проживання,  пересування  громадян  України та інших осіб, провадження робіт, обліку та тримання на пристанях, причалах і  в  пунктах  базування  самохідних  та  несамохідних  суден,  їх плавання та пересування у внутрішніх водах України персоналом Держприкордонслужби здійснюється контроль за дотриманням прикордонного режиму у контрольованих прикордонних районах Бердянського району. У відповідності до ст. 202 КУпАП порушення прикордонного режиму, режиму в пунктах пропуску через державний кордон України або режимних правил у контрольованих пунктах в’їзду – виїзду, тягне за собою накладення штрафу на громадян від семи до десяти неоподаткованих мінімумів громадян (119 грн. до 170 грн.), а на посадових осіб від десяти до двадцяти неоподаткованих мінімумів громадян (170 грн. до 340 грн.).

На громадян та їх маломірні плавзасоби яких було виявлено за вищевказані правопорушення на підставі п. 29 ст. 20 Закону України “Про Державну прикордонну службу України” від 03.04.2003 року, пункту 34 «Положення про прикордонний режим», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 липня 1998 року №1147 та пп. 3.2 п.3 Інструкції про порядок заборони виходу в територіальне море та внутрішні води України українських невійськових суден та інших плавзасобів посадовими особами Держприкордонслужби України, затвердженої наказом Адміністрації Держприкордонслужби України від 18.04.2005 року №291 буде виноситись ПОСТАНОВА Про заборону виходу в територіальне море та внутрішні води України українським невійськовим суднам і плавзасобам.

В разі виявлення маломірного судна  виходу в територіальне море та внутрішні води України в період дії ЗАБОРОНИ (тривалістю 30 діб), будуть вживатись заходи у відповідності до ст. 185-10 КУпАП (злісна непокора розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України або членам громадського формування з охорони громадського поряду і державного кодону) що тягне за собою накладення штрафу на громадян від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів громадян (850 грн. до 1700 грн.) або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням дводцяти відсотків заробітку, або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб в судовому порядку.

Тэги: гпсу


Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок