Літак для евакуації українців з Китаю вилетів до Уханя

По матеріалам Укрінформ
19.02.2020 · 08:39 · переглядів - 347

Україна отримала дозвіл на здійснення польоту спеціальним рейсом з китайського міста Ухань, який став епіцентром епідемії на коронавірус, аби доставити українців, які знаходяться там, додому


Літак спеціального рейсу вилетів із Києва о 2:50 ночі 19 лютого та повернеться до України 20 лютого о 8 ранку, повідомляє пресслужба Уряду.

 - Ми повністю готові до процесу евакуації громадян та відправлення літака до Уханя. Команда, яка полетить до китайської провінції, пройшла відповідне навчання. Вони зможуть надавати допомогу згідно зі встановленими правилами епідемічної безпеки, – наголосила міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька.

Нагадаємо: на борт літака будуть допущені для евакуації тільки здорові громадяни, перевірку яких проведуть китайські та українські медичні працівники. Окрім цього, для надання медичної допомоги, якщо це буде необхідним, в літаку перебуватимуть кваліфіковані лікарі. Крім цього, кожен пасажир, який буде евакуйований українським літаком, до посадки підписуватиме добровільну згоду на проведення обсервації та спостереження за станом здоров'я, діагностику й лікування. У разі відмови людину не евакуюватимуть.

Наразі фахівцями опрацьовуються 4 варіанти об’єктів у різних регіонах України.

Держсекретар МЗС Андрій Заяць повідомив, що до України будуть евакуйовані 49 українців і до 25 осіб іноземців (громадян Ізраїлю, Норвегії, Чорногорії, Аргентини, Панами, Коста-Ріки, Домініканської Республіки, Еквадору та Іспанії).

 - Іноземні громадяни будуть евакуйовані відповідно до норм міжнародної взаємодії та пройдуть обсервацію разом з українцями, а пізніше будуть відправлені до себе додому, – зазначив дипломат.

У свою чергу Голова ДСНС Микола Чечоткін повідомив, що всі правоохоронні структури, зокрема МВС, Нацполіція, Нацгвардія, ДСНС готові до виконання своїх завдань за призначенням, починаючи з зустрічі, супроводу, забезпечення охорони місця проведення обсервації.

 - В районі цього місця буде розгорнутий оперативний штаб, який буде координувати дії всіх органів, залучених до заходів із забезпечення обсервації, – додав він.

Раніше рейс для евакуації громадян з Уханя переносився кілька раз.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок