В музеї ДП “БМТП” відкрилась унікальна виставка присвячена Володимиру Івасюку

По матеріалам прес-служби БМТП
04.03.2020 · 15:44 · переглядів - 629

Знаменитий український артист Володимир Івасюк пов'язаний з Бердянськом. В спільному проекті музею Бердянського порту та Чернівецького музею Володимира Івасюка вдалось вперше представити тісні зв'язки співака з нашим курортним містом.

В музеї ДП “БМТП” відкрилась унікальна виставка присвячена Володимиру Івасюку

Оприлюднені матеріали, за словами завідуючого музеєм історії Бердянського порту, в нашому місті виставлялись в рамках спеціальної виставки вперше. Відкриття експозиції приурочили до Дня народження українського співака — 4-го березня Володимиру Івасюку виповнився б 71 рік.

З Бердянськом вітчизняний артист пов'язаний сімейними зв'язками — в нашому місті з 30-х років проживала бабуся і родичі Володимира Іваюска. Тут же народилась і мати Івасюка. Зірковий виконавець неодноразово приїздив до Бердянська на відпочинок, що засвідчує його листування з рідними, а також спогади інших популярних артистів вітчизняної естради. Зокрема, Назарій Яремчук наголошував, що його колега на черговий виступ прямує з відпочинку на Азовському узбережжі.

Серед експонатів виставки були представлені копії особистих листів Володимира Івасюка, в яких пригадується Бердянськ, фотографії співака з його рідними та з відпочинку.

На відкриття виставки завітали професори Бердянського державного педагогічного університету — доктор історичних наук Ігор Лиман та доктор філологічних наук Ольга Харлан. Завідувач кафедри історії України Ігор Лиман наголосив, що мати Володимира Івасюка, Софія Іванівна була випускницею Бердянського учительського інституту. Професор Ольга Харлан, яка навчалась в Чернівцях, була студенткою батька співака — Михайла Григоровича.

Науковці відзначили унікальний характер експозиції.

Завідуючий музеєм історію порту Євген Денисов висловив подяку за сприяння в організації виставки сестрам Володимира Іваюска — Оксані та Галині, директору музею Володимира Івасюка в Чернівцях Мирославу Лазаруку та старшому науковому співробітнику цього ж музею Наталі Мороз.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок