Уряд погіршив економічний прогноз на 2020 рік

По матеріалам Економічної правди
30.03.2020 · 12:29 · переглядів - 448

Про це написав прем'єр-міністр Денис Шмигаль в Telegram


Кабінет міністрів оновив макроекономічний прогноз, погіршивши прогноз інфляції з 5,5% до 8,7%, середньорічного курсу гривні - з 27 гривень за долар до 29,5 гривні за долар та прогноз ВВП зі зростання на 3,7% до падіння на 3,9%.

Номінальний ВВП прогнозується на рівні 4 трлн грн, тоді як раніше він оцінювався в 4,51 трлн грн.

Прогноз безробіття погіршений з 8,1% до 9,4%, а середньомісячної зарплати - з 12,5 тис. грн до 11 тис. грн, що з урахуванням інфляції відповідає рівню 2019 року.

Як повідомляє Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, уряд також переглянув прогноз ВВП на 2020 рік.

 - Прогноз ВВП України на цей рік був переглянутий - наразі очікується падіння на 3,9% порівняно зі зростанням на 3,7%, яке прогнозувалося раніше, до початку світової кризи... Під час розробки змін до держбюджету уряд оновив макроекономічний прогноз. На засіданні Кабміну затвердили нові цифри. Фахівці Мінекономіки в процесі підготовки нового прогнозу провели ряд консультацій з експертами Мінфіну, НБУ, МВФ і незалежними аналітичними організаціями, - написав Шмигаль.

Він зазначив, що "можливо, не всіма цифрами ми задоволені, але вже в другому півріччі очікуємо поліпшення економічної ситуації".



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок