В Бердянськ привезли три оновлених апарати ШВЛ

По матеріалам пресс-службы исполкома
17.04.2020 · 14:55 · переглядів - 2350

За кошти благодійників відремонтовано три апарати ШВЛ експертного класу міської лікарні


Сьогодні до міської лікарні привезли відремонтовані та модернізовані три апарати штучної вентиляції легенів. Це стало можливим завдяки допомоги Фонду Порошенка, який оплатив їх ремонт в сумі 64 тис. грн. І сьогодні представники Запорізької територіальної організації партії "Європейська Солідарність" доставили апарати лікарям Бердянська.

Депутати міської ради Євген Георгієв та Ксенія Буханова, заступник міського голови Юлія Дойнова і директор КНП “БТМО” Дмитро Єгоров в терапевтичному корпусі лікарні, який перепрофільовано під лікування хворих на коронавірус у разі їх збільшення, на місці розповіли про готовність медичних установ міста до лікування хворих, про наявні та необхідні засоби захисту медичного персоналу і окремо про актуальність придбання апаратів ШВЛ, які є необхідними при лікуванні пневмоній, зокрема викликаних COVID-19.

Юлія Дойнова відзначила, що місцевий бюджет виділив на протидію коронавірусу 3 млн. 650 тис. грн, вже придбано на ці кошти засоби захисту для медиків, деззасоби, проте, маючи кошти, не можливо наразі придбати нові апарати ШВЛ, які є дефіцитом.

Дмитро Єгоров, директор КНП “БТМО”, зазначив, що наразі в лікарні 17 апаратів ШВЛ, з них дев’ять експертного класу, які були закуплені за кошти місцевого бюджету у 2016 році. Проте три апарати експертного класу вийшли з ладу і існувала проблема їх відремонтувати за бюджетні кошти. До визначення через закупівлі організації, яка б здійснювала ремонт, необхідно було пройти їх діагностування щодо причин несправності та вартості ремонту. Тільки процедури діагностики та пошук підрядника в часі займали б більше двох місяців. “Коли ми шукали меценатів для ремонту цих апаратів нам на допомогу прийшли депутати міської ради Євген Георгієв та Ксенія Буханова, які звернулися до Фонду Порошенка і нас почули. Від перших перемовин до результату — відремонтованих апаратів, пройшло трохи більше двох тижнів. Ще раз додам, що це апарати штучної вентиляції легенів експертного класу виробництва Швейцарія. Не вистачає слів вдячності за таку допомогу”.

Голова Запорізької обласної організації партії “Європейська Солідарність” Ігор Артюшенко висловив сподівання, що ситуація в Бердянську не стане критичною і що ці апарати не знадобляться для лікування хворих на COVID-19, проте потрібно бути готовими: “Медичний персонал зараз знаходиться на передовій, який захищає всіх нас і допомагає побороти цю хворобу та швидко одужати. Тому хочу подякувати всім лікарям за роботу, бо здоров'я населення залежить від вас. Не залежно від політичних уподобань, політичних посад, люди мають бути об’єднані заради одного — бути єдиною силою, яка буде протистояти цій загрозі. Тільки єдністю можливо подолати будь-яку хворобу. Я сподіваюсь це перша допомога Фонду, але не остання”.

Тэги: вірус



Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок