Ярмарок в центрі міста не заборонили, а обмежили коло суб'єктів господарювання

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
30.04.2020 · 14:30 · переглядів - 1521

Депутати міської ради на черговій сесії двічі обговорювали ініціативу свого колеги з приводу організації ярмаркової діяльності в 2020-му році. В підсумку депутати обмежили коло осіб, які братимуть участь в ярмарку 2020-го року. Остаточне рішення за виконкомом.

Ярмарок в центрі міста не заборонили, а обмежили коло суб'єктів господарювання

Депутатський запит не про заборону ярмарків, а про обмеження кола учасників

Депутат міської ради Богдан Сушко, як і обіцяв на депутатському дні, на черговій сесії міської ради озвучив депутатський запит про принципи організації ярмарку в 2020-му році. Так, депутатам пропонувалось обмежити коло підприємців, які можуть брати участь в цьогорічному ярмарку. У зв'язку з карантинними обмеженнями і збитками бізнесу, Богдан Сушко запропонував дозволити брати участь в ярмарку лише суб'єктам господарювання, які мають стаціонарні заклади на території вул. Горького та Азовського проспекту. Під час обговорення проекту рішення, депутат припустив, що в результаті затвердження такого формулювання, центр міста буде звільнено від тимчасових споруд. А в умовах високої загрози поширення коронавірусної інфекції, цей захід дозволить знизити ймовірність спалаху захворюваності на території міста під час курортного сезону.

Сергій Мартинов: “Наче в казку потрапив... 4 роки підприємців не помічали, а сьогодні їх інтереси почали відстоювати...”

Мартынов Сергей

Слухаю і не вірю, наче потрапив у казку... 4 роки поспіль Богдан Сушко разом з Віктором Цукановим пояснювали необхідність проведення ярмарків новими робочими місцями і захистом інтересів підприємців, а власників стаціонарних кафе гнобили... Сьогодні ж ви пригадали про тих, кого не помічали. Я підтримую рішення, але не розумію, чому відбулась різка зміна підходів? Нові робочі місця більше не потрібні? - висловив свою позицію депутат Сергій Мартинов.

Конкретної відповіді на прямі запитання Богдан Сушко дати не зміг.

Мер потрапив в казус — Володимир Чепурний розписався у власній недієздатності

Показова дискусія розгорнулась на початку сесії між міським головою та депутатами — Олександром Свідло і Віталієм Байдалою. На уточнення лідера фракції “Опозиційний блок”, чи планувала міська влада в поточному році організовувати ярмарок, мер виголосив довготривалі роздуми про власне відношення до ярмаркової торгівлі і своє категоричне несприйняття такого виду організації торговельної діяльності. Однак, рік за роком він послідовно голосував за їх проведення... Таким чином, в черговий раз Володимир Чепурний підкреслив нівелювання статусу міського голови в період тотальної влади в Бердянську “корпорації” місцевого олігарха.

Рішення депутатів лише рекомендація для міської влади

Як пояснив начальник юридичного відділу мерії Роман Сорока, проголосоване депутатський запит буде розглянуто під час ухвалення рішення про організацію ярмарку 2020 на виконавчому комітеті. Тобто, кінцеве рішення про доцільність чи не доцільність проведення ярмарків цього літа, їх вигляд та умови будуть визначатись чиновниками мерії, ухвалене ж сьогодні рішення носить рекомендаційний характер.

Одноразова акція не вирішує комплексу проблем організації торгівлі в місті

Ініціатива депутата Богдана Сушка стосується лише поточного року і, серед іншого, пояснюється поширенням коронавірусу і пов'язаними з цим економічними наслідками. Комплексно ж питання залишається відкритим. Чи потрібно організовувати в Бердянську торгівлю на період курортного сезону в центрі міста? Як бути з торговельними точками в курортних мікрорайонах? На ці питання міська влада відповіді не дає...




Останні новини Бердянська
вчора, 18 березень, понеділок 2024
17 березень, неділя 2024
16 березень, субота 2024
15 березень, п'ятниця 2024
14 березень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок