Рецидивіста за пограбування і згвалтування відправили на шість років у в'язницю

По матеріалам пресс-службы прокуратуры
17.06.2020 · 10:05 · переглядів - 2018

Бердянською місцевою прокуратурою до суду направлено обвинувальний акт за ч.2 ст.186, ч.1 ст.152 КК України (грабіж, зґвалтування).


Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2019 року, неодноразово судимий 28-річний мешканець м.Бердянськ, знаходячись біля одного з будинків міста Бердянськ, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, діючи умисно, повторно, з корисливих мотивів, з метою відкритого викрадення майна потерпілої, схопив її за шию та наносячи руками удари в обличчя, повалив її на землю. З метою перешкодити піднятись потерпілій із землі та вчинити опір останньому, продовжив наносити удари в обличчя потерпілій, спричинивши фізичний біль.

З огляду на завдання чисельних ударів потерпілій та скориставшись тим, що потерпіла позбавлена фізичної можливості завадити злочинним діям грабіжника, викрав належне потерпілій майно.

Крім того, на цьому злочинець не зупинився та через декілька тижнів, знаходячись пізно вночі  на покинутій території місцевості з недобудованими будівлями, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, діючи умисно, з метою задоволення статевої пристрасті насильницьким шляхом, застосовуючи до потерпілої П. фізичне насильство, яке виразилося в нанесенні численних ударів руками затиснутими в кулак в область обличчя та тулубу потерпілої, які відносяться до категорії середньої тяжкості тілесних ушкоджень, вчинив до неї дії сексуального характеру, без добровільної згоди останньої.

Окрім цього, ґвалтівник відкрито викрав майно потерпілої скориставшись її безпораднім станом.

Отже, завдяки якісному забезпеченню процесуального керівництва, наполегливій позиції прокурора та справедливому розгляду справи судом, обвинуваченого засуджено до покарання у вигляді позбавлення волі на 6 років.

Прокурор Бердянської
місцевої прокуратури

О. Клименко




Останні новини Бердянська
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок