У липні пенсії підвищено 268,9 тисячам пенсіонерів області

По матеріалам ПФУ
15.07.2020 · 10:33 · переглядів - 357

Законом України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» з 1 липня поточного року передбачено підвищення розмірів прожиткового мінімуму для різних демографічних груп населення, у тому числі і для непрацездатних осіб з 1638 грн до 1712 грн.

У липні пенсії підвищено 268,9 тисячам пенсіонерів області

У зв’язку зі зростанням даного показника Головним управлінням Пенсійного фонду в області проведено відповідний перерахунок.

Особливістю цього перерахунку є те, що він проводився лише непрацюючим пенсіонерам. Для працюючих пенсіонерів перерахунок у зв’язку зі збільшенням розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, проводиться після звільнення з роботи або припинення підприємницької діяльності. Також під липневий перерахунок не підпадають отримувачі спеціальних пенсій (науковці, судді, прокурори, держслужбовці).

Механізм проведення зазначеного перерахунку полягає у збільшенні складових пенсійної виплати, розмір яких залежить від прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. Це і розміри мінімальних пенсій для різних категорій громадян (таких як: інваліди війни, учасники бойових дій, інваліди-ліквідатори Чорнобильської катастрофи, шахтарі, одержувачі пенсій по втраті годувальника та ін.), і доплат за понаднормативний стаж, надбавок і підвищень, передбачених чинним законодавством (статусних: для інвалідів війни, учасників бойових дій; пенсій за особливі заслуги, надбавок на догляд та на утриманців тощо), державної адресної допомоги.

За результатами перерахунку у липні пенсії зросли у 268,9 тис. пенсіонерів області.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок