В Бердянську відкрили госпіталь для прийому хворих на коронавірус

По матеріалам БТМО
16.07.2020 · 11:21 · переглядів - 4979

В Бердянську на тлі рекордної добової захворюваності COVID-19 підготували госпіталь для хворих коронавірусною інфекцією.

В Бердянську відкрили госпіталь для прийому хворих на коронавірус

- У місті із таким (недобросовісним, - прим.автора) ставленням до наших рекомендацій є різке збільшення кількості хворих. Хочу підкреслити, що до лікарні потрапляють ті, у кого важкий перебіг хвороби. Значна частина інфікованих залишається на самоізоляці, лікується амбулаторно під наглядом медпрацівників первинної ланки. У зв'язку з цим нагальною стала потреба у розгортанні госпітального відділення для хворих на COVID-19, - пояснив директор Бердянського територіального медичного об’єднання Дмитро ЄГОРОВ.

До 40 ліжок, призначених для прийому інфікованих корона вірусом (20 дорослих+20 дитячих) в інфекційному відділенні додатково розгорнуто ще 100 ліжок. Підготовлені 17 апаратів штучної вентиляції легенів.

До госпіталя переведено 10 хворих, які перебували в інфекційному відділенні.

Директор БТМО Дмитро Єгоров  наголосив, що зараз розробляються механізми для підключення лікарняних площ до боротьби з COVID-19, відпрацьовуються тонкощі в побудові маршрутів пацієнтів, алгоритмів дій медичних працівників, підрозділів і служб закладу.

За минулу добу, в Бердянську і районі діагностували коронавірусну хворобу у 8 осіб (6 – у місті, 2 – в районі). Це найвищий показник за весь час епідемії в місті. Зростання захворюваності на пряму пов'язане з порушенням карантинних рекомендацій.

За оперативною інформацією Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України, станом на 16 липня лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19 - м. Бердянськ – 37, Бердянський р-н. – 2.

Госпіталізовано 10 хворих, 16 інфікованих лікуються амбулаторно.

На привеликий жаль, серед інфікованих - 7 медичних працівників (5 – в місті, 2 – в районі).

Тэги: вірус



Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок