Майже 117 000 гривень збитків державі - ДБР повідомило про підозру головному інспектору Запорізької митниці

По матеріалам ДБР
24.07.2020 · 13:26 · переглядів - 3321

За наявною у нас інформацією, підприємство розташоване в Бердянську


УСБУ в Запорізькій області та слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі, повідомили про підозру головному інспектору одного з митних постів Запорізької митниці ДФС.

Слідством встановлено, що митник в інтересах приватного акціонерного товариства, під час митного оформлення вантажу іноземного виробництва умисно зазначив неналежний код товару, що не передбачає сплати імпортного мита. Своїми діями підозрюваний сприяв товариству ухилитись від сплати митних платежів.
Внаслідок дій посадовця державному бюджету нанесено збитків на суму майже 117 000 гривень.

Таким чином митник підозрюється у зловживанні службовим становищем, яке завдало істотної шкоди державним інтересам (ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, із штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Запорізької області, оперативний супровід – УСБУ в Запорізькій області.

Наразі проводяться слідчі та розшукові дії на встановлення подібних фактів у діяльності службових осіб Запорізької митниці ДФС.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок