У Мелітополі правоохоронці затримали зловмисника, який «замінував» курортні Бердянськ і Кирилівку

По матеріалам відділу комунікації поліції Запорізької області
28.07.2020 · 13:55 · переглядів - 1856

Співробітники Мелітопольського відділу поліції оперативно встановили особу мінера. Зловмисника затримано в порядку ст.208 КПК України. Відкрито кримінальне провадження


27 липня близько 18:15 до Мелітопольського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області на службу «102» надійшов телефонний дзвінок. Невідомий чоловік завив, що в місті Бердянськ та в селищі міського типу Кирилівка стануться вибухи.

Працівники поліції оперативно «вирахували» лже-мінера. Ним виявився місцевий житель 1964 року народження. Під час розмови чоловік зізнався, що хибний виклик зробив зі свого мобільного телефону. Свій вчинок пояснив тим, що у такий спосіб хотів перевірити, як швидко поліція зреагує на повідомлення. Мобільний телефон, з якого надійшла погроза, поліцейські вилучили.

Наразі підозрюваного затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Протиправні дії зловмисника, слідчим Мелітопольського відділу поліції кваліфіковано за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років. Розпочато досудове розслідування.

Поліцейські вкотре наголошують: подібні «перевірки» роботи спеціальних служб тягнуть за собою кримінальну відповідальність, яка настає незалежно від наслідків, на які розраховують зловмисники.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок