Краєзнавець Євген Денисов презентував книгу «Минуты длительны, а годы быстротечны»

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
05.08.2020 · 09:49 · переглядів - 459

В стінах БДПУ відбулась презентація книги з краєзнавства Євгена Денисова «Минуты длительны, а годы быстротечны»


В колі колег-краєзнавціа, науковців, журналістів відбулась презентація книги, над якою Євген Денисова працював три роки. Видання репрезентує короткі історії з життя бердянціа, а також відомих особистостей чиї долі, так чи інакше перетинались з нашим містом.

Читач має змогу ознайомитися з битвами Кримської війни, в яких брали участь вихідці з нашого міста, дізнатись як пов'язаний з Бердянському відомий український композитор Володимир Івасюк. Також в книзі відображено відомості про перебування в Бердянську Вольфа Мессінга, співачки Анни Герман та ін.

Доктор історичних наук, професор Ігор Лиман підкреслив важливість пошукової роботи краєзнавців для популяризації історії міста та краю. Доктор філологічних наук, професор Ольга Харлан закінчила Чернівецький університет, в якому викладав батько Володимира Івасюка, тож науковця поділилась спогадами про особливості викладання Михайла Івасюка.

Численні гості та запрошені подякували автору за його працю і побажали творчого натхнення на написання нових доробків.

Видання книги стало можливим завдяки спонсорській підтримці меценатів, серед яких і один з місцевих активістів Микола Єлістархов.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок