В Бердянську поліція відкрила кримінальне провадження за фактом шахрайства

По матеріалам відділу комунікації поліції Запорізької області
18.08.2020 · 11:54 · переглядів - 1391

Мешканка курортного міста, яку злочинці обдурили по славнозвісній схемі «Ваш родич у біді», втратила велику суму грошей


17 серпня о 18:30 до Бердянського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області звернулась місцева жителька 1940 року народження. Жінка заявила, що на її стаціонарний телефон подзвонив невідомий і розповів про дорожньо-транспортну пригоду, в якій нібито постраждав її племінник. Він також повідомив, що для лікування і проведення операції потрібні гроші, які забере знайомий постраждалого. Пенсіонерка, не перевіривши інформацію, передала незнайомцю гроші в сумі 1200 доларів США та 67000 гривень. Пізніше вона зателефонувала родичам, від яких дізналася, що з племінником все гаразд.

За цим фактом, слідчим відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Поліцейські в черговий раз закликають жителів Запорізької області: «Зверніть увагу своїх близьких та родичів на необхідність перевіряти будь-які повідомлення від незнайомих людей! Проінформуйте їх про дії шахраїв, націлені на категорію саме літніх громадян! Переконайте не діяти на емоціях!».

Після дзвінка «ваш родич у біді» чи «в поліції», негайно зателефонуйте родичу або тим людям, які можуть бути поруч із ним. Наберіть «102» та перевірте дані про «проблеми з законом» чи ДТП, за участю ваших рідних.

Пам'ятайте! Ваша пильність і поінформованість про дії шахраїв убезпечать від матеріальних втрат і завадять зловмисникам здійснити злочинні наміри!




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок