Американські бомбардувальники В-52Н - знову в небі України

По матеріалам ЛІГА.Новини
14.09.2020 · 16:53 · переглядів - 1476

В-52 взяли курс в акваторію Чорного моря для спільних дій з партнерами в сфері колективної безпеки

Американські бомбардувальники В-52Н - знову в небі України
Фото - командування Повітряних Сил ЗСУ (Facebook)

Сьогодні, 14 вересня, три стратегічні бомбардувальники ВПС США В-52Н - знову в повітряному просторі України. Їх супроводжують українські винищувачі. Про це повідомляє прес-служба Командування Військово-повітряних сил ЗСУ.

В-52 взяли курс в акваторію Чорного моря для спільних дій з партнерами в сфері колективної безпеки.

Такі патрулювання матимуть регулярний характер, адже місії В-52 в небі України - це частина давно запланованого розгортання шести B-52 на авіабазі Ферфорд Королівських Військово-повітряних сил Великобританії, повідомили в командуванні.

Як зазначається, екіпажі B-52 забезпечують колективну оборону для США, союзників по НАТО і партнерів, а також стратегічні і оперативні можливості для стримування Росії.

 - Стратегічні партнери України в черговий раз натякають російському керівництву, що не залишать Україну одну і не дадуть перетворити Чорне і Азовське моря у внутрішні озера РФ, - сказано в повідомленні.

Довідка. Boeing B-52 Stratofortress "Стратосферна фортеця" - американський стратегічний бомбардувальник фірми Боїнг, що стоїть на озброєнні ВПС США з 1955 року. Основне завдання, для якого розроблявся В-52 - доставка двох термоядерних бомб великої потужності в будь-яку точку СРСР. Сьогодні його завдання значно ширше.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок