У суботу о 13:00 відбудеться прем'єра проекту "Театр проти насильства"

По матеріалам Громадська організація «Жінка майбутнього»
30.09.2020 · 14:57 · переглядів - 508

Проєкт «Театр проти насильства» створено за реальними історіями людей, що постраждали від насильницьких дій чи дискримінації. Дійство складається з двох актів, які висвітлюють найбільш поширені ситуації.


Подивитись:

«Театр проти насильства» створено з метою формування в суспільстві усвідомленого, нетерпимого  ставлення до проявів насильства через мистецтво. Наша мета - зробити навколишній світ безпечним та затишним для якомога більшої кількості людей. Аби до насильства сформувалась нульова толерантність і воно зникло з нашого суспільства як явище. 

«Театр проти насилля» – унікальний. Він поєднав у собі дуже різні соціальні та вікові аудиторії, як під час створення, так і в реалізованому вигляді. Проєкт є взірцем громадського згуртування, де загальна проблема насильства як явища, стирає кордони між заможними та бідними, між освіченими та ні, між людьми з високим соціальним положенням та людьми звичайних занять, розчиняє межі між поколіннями. У створені вистав взято за основу реальні історії людей  і в креативній формі показано, які наслідки в житті людини завдає насильство,  та як складаються долі, коли життя є безпечним.

Ідея авторки ( Копиця Н. - голова громадської організації «Жінка майбутнього», є внутрішньо переміщеною особою) втілилася через емоції, бачення та творче вираження різних людей. В одному дійстві поєднані досить різні мистецькі жанри, які в схожих за тематикою проєктах досі не поєднувались - фотомистецтво, класична театральна вистава і пантоміма в єдиному емоційно- та інформаційно насиченому поданні. Після перегляду вистав жодна людина не залишається байдужою!

Завдяки підтримці Українського культурного фонду наша ідея набуває національного рівня та дозволяє створити якісний творчий продукт для широкого загалу.

Довідково:

Театр проти насилля складається з двох дійств - фото-театру «Світ без насилля» та вистави «Кожен обирає…».

Фото-театр «Світ без насилля» було створено Наталією Копицею та Ганною Тартинських - членкинями ГО «Жінка майбутнього» -  разом зі  Світланою Орищенко (керівниця та режисерка театральної студії «Теремок» і Народного драматичного театру м.Бердянськ), а також волонтерами, акторами та небайдужими людьми у 2019 році до акції «16 днів проти насильства».

Фото-театр «Світ без насилля» - це біль, страждання, розпач та небажання жити,.. що зображені на  великих пересувних фотографіях, які рухаються по сцені акторами. Кожен сюжет програється пантомімою, одне дійство змінює інше. Фотографії та актори ілюструють своєю грою, як розвивається життя і які наслідки можливі від домашнього чи гендерно-зумовленого насильства та яким, якісно іншим стає життя, коли насильству кажуть «Ні!».

Друга складова - це вистава «Кожен обирає…», яка висвітлює проблематику безпритульних дітей та дітей, позбавлених батьківського піклування. Вистава створена за сценарієм О. Герасимова «Кожен обирає».

Актори віком 10-14 років ілюструють історії дітей різних соціальних прошарків, що залишили свої домівки, через батьків, які не піклуються і не розуміють їх та дітей, які втекли з інтернатних закладів та шукають волі. Такі різні та однакові своїм болем діти зустрілись один з одним, виживаючи на вулицях міста. Що штовхає дітей на крадіжки, жебрацтво, торгівлю та вживання наркотичних речовин та чи є у них вихід? Це засоби виживання чи життєвий шлях? Вистава порушує ці питання та дає нагоду глядачам замислитись.




Останні новини Бердянська
вчора, 23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок