Актуальна інформація щодо забезпечення киснем пацієнтів хворих на COVID-19 у Бердянську

По матеріалам пресс-службы исполкома
13.10.2020 · 15:14 · переглядів - 1370

На кількох запорізьких інформаційних ресурсах вийшла інформація щодо проблем в бердянській лікарні із забезпеченням киснем пацієнтів хворих на коронавірусну хворобу.


Директор КНП “Бердянське територіальне медичне об’єднання” Дмитро Єгоров прокоментував даний факт, в свою чергу відділ охорони здоров’я виконкому надає лист-звернення щодо необхідності виділення коштів з державного бюджету задля досягнення показників в бердянській лікарні, встановлених Міністерством охорони здоров’я.

На даний момент лікування в так званому «ковідному госпіталі» отримує 51 пацієнт, з них потребує кисневої терапії 15 осіб, опублікованих станом на 8 жовтня показників в статтях 57 і 25 відповідно, на щастя не було в лікарні з початку реєстрації першого випадку хворого на COVID в Бердянську.

Важко звинуватити в сумнівній готовності Бердянське ТМО, яке виділило триповерховий корпус для лікування пацієнтів з COVID, де в наданні медичної допомоги пацієнтам з підозрою і хворим з COVID задіяно понад 200 штатних одиниць персоналу лікарні. У бердянській лікарні для пацієнтів з підозрою на COVID в режимі 24/7 робиться імуноглобулін M і G, відповідь експрес-лабораторія видає через 20 хвилин від надходження біоматеріалу. Аналіз робиться на сучасному автоматичному іммунохіміолюмінсцентном аналізаторі cobas e411 виробництво Roche Diagnostics GmbH, Germany. Лікарня, де практично кожному пацієнту з COVID проводиться комп'ютерна томографія легенів в режимі 24/7. Лікарня, в якій розгорнуто 33 ліжка інтенсивної терапії для лікування пацієнтів з COVID, до відома, які всі підключені до централізованого кисню. У нашу лікарню вже везуть пацієнтів з COVID з чотирьох (!) районів, ми приймаємо пацієнтів вже з Приазовського району (дальність транспортування 100 км.)

Егоров Дмитрий

“Так, урядом поставлено мету 80% ліжкового фонду виділеного під COVID має бути забезпечено киснем. Але якщо в нашій лікарні виділено 140 ліжок (що було завданням від обладміністрації і тоді питання не стояло про забезпечення 80% ліжок киснем), то 80% становить 112 ліжок. Так, зараз ми маємо 33 ліжка з киснем - це 24%. Проте після доведених показників ми не сидімо склавши руки, вже розпочато роботи з проведення централізованого кисню в інфекційний корпус, закуповуються оксигенатори. Але нам самим складно впоратися в досягненні поставленої мети (прим.потрібно понад 6 млн. грн на закупівлю обладнання). Тому ми звернулись за допомогою до глави Запорізької облдержадміністрації, так як знаємо, що уряд виділив саме на ці цілі лише для Запорізької області 25,1 мільйона гривень. Віримо дані гроші будуть розподілені між усіма опорними лікарнями Запорізької області.” підсумовує Дмитро Єгоров.

Тэги: вірус



Останні новини Бердянська
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок