«Навчальний заклад закінчено - що далі?»

По матеріалам Бердянського міського центру зайнятості
21.10.2020 · 10:52 · переглядів - 523

В умовах сьогодення, як ніколи актуальним постає розгляд проблематики працевлаштування молоді в Україні.

«Навчальний заклад закінчено - що далі?»

На даному етапі розвитку українського суспільства працевлаштування молодого покоління бентежить усіх громадян України. У сучасних умовах саме молоде покоління є найбільш вразливою категорією населення. Ситуація на сьогодні складається таким чином, що через відсутність достатнього практичного досвіду, правових та професійних знань, а часто і моральної непідготовленості до конкуренції на ринку праці, реалізувати своє право на працю молодим громадянам на сьогодні стає все складніше.

«Навчальний заклад закінчено - що далі?». Таке питання постає перед тисячами випускників учбових закладів України.

20 жовтня поточного року у приміщенні Бердянського коледжу Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного відбувся захід « Молоді спеціалісти – права та можливості». Організатори заходу: відділ сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Бердянської міської ради, учбовий центр «Знання».

За доброю традицією для участі у заході було запрошено фахівця з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Ольгу Корнієнко.

Близько 50 студентів, педагогічні працівники зібрались в аудиторії навчального закладу для отримання та обговорення інформації стосовно майбутнього працевлаштування.

Відкрила захід головний спеціаліст відділу молоді та спорту Панченко Тетяна.

Фахівець Бердянського міськрайонного центру зайнятості Корнієнко Ольга надала інформацію про стан молоді на ринку праці, соціальні гарантії працевлаштування молоді, забезпечені державою, наслідки «тіньової» зайнятості.

Великий інтерес у випускників викликав короткий, але змістовний інформаційний семінар з елементами техніки пошуку роботи.

Голова учбового центру «Знання» Антолік Оксана відкрила секрети вдалої співбесіди з роботодавцем та розповіла про існуючі «підводні каміння» під час спілкування з інтерв’юером.

Сподіваємось, що поради та інформація від фахівців стануть у нагоді при працевлаштуванні випускників. Проведення таких заходів конче необхідно молоді, яка є новачком на ринку праці України.

В добрий путь та нехай вам щастить!

Провідний фахівець з профорієнтації
Корнієнко О. В.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок