Пільговий проїзд в Бердянську - тимчасові заходи, щоб не допустити транспортного колапсу

По матеріалам пресс-службы исполкома
30.10.2020 · 08:41 · переглядів - 2862

Нагадаємо, що з 26 жовтня Бердянськ потрапив до “помаранчевої” карантинної зони.

Пільговий проїзд в Бердянську - тимчасові заходи, щоб не допустити транспортного колапсу

Щоб зберегти роботу міського транспорту в умовах посилення карантину, міська влада знайшла можливість здійснювати перевезення пільгових категорій пасажирів. За інформацією заступника міського голови Григорія Горячова, після переговорів з перевізниками та враховуючи численні звернення від мешканців було знайдено компромісне рішення.

За даними Григорія Григоровича, на сьогоднішній день підприємці зобов'язалися здійснювати перевезення пільгових категорій пасажирів у такому режимі: з 10:00 до 14:00 без обмеження посадочних місць, але з умовою виконання карантинних вимог, в решту часу - два місця в транспортному засобі від числа посадочних місць.

Горячев Григорий

Мешканці мають з розумінням поставитися до ситуації. Перевізники йдуть на поступки, адже в умовах карантину не можна перевозити пасажирів більше, ніж кількість посадочних місць. А це, звісно, тягне за собою певні збитки, - зазначив Григорій Горячов. - Ми намагалися знайти таке рішення, щоб не допустити в місті транспортного колапсу і в той же час забезпечити нормальний проїзд для всіх категорій пасажирів. Дана пропозиція буде опрацьована транспортною комісію та виконавчим комітетом.

Слід додати, що суворе дотримання та контроль виконання карантинних обмежень вплинули безпосередньо на пасажирські перевезеннях: водії через зменшення посадочних місць не в змозі відвести всіх бажаючих одночасно, тому на зупинках утворюються черги. Непроста ситуація у віддалених мікрорайонах. Відділ транспорту і зв'язку міськвиконкому щодня моніторить ситуацію і на підставі перевірок звертається до перевізників з вимогою збільшити число автобусів на маршрутах. Але, на жаль, не завжди можливо оперативно вирішити проблему черг на зупинках і вчасно відвезти людей на роботу або з роботи. Наразі дуже велика проблема з браком водіїв — значна кількість водіїв на лікарняному, є і такі, хто боїться виходити на роботу через загрозу коронавірусу. Тож власники навіть самі сідають за кермо маршруток та возять пасажирів.

Також Григорій Григорович наголошує, що дане рішення тимчасове і, якщо буде посилення карантинних заходів за рішенням Державної постійної комісії з питань ТЕБ та НС, робота міського транспорту може бути взагалі заборонена. Як було вже навесні цього року під час жорсткого карантину. І, на жаль, статистика захворюваності на коронавірусну хворобу в Бердянську показує, що ми в кроці від “червоної зони”.




Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок