Директор комерційної структури Бердянська обвинувачується у підробленні документів під час будівництва каналу

По матеріалам пресс-службы прокуратуры
03.11.2020 · 10:41 · переглядів - 4177

Директор комерційної структури м. Бердянськ обвинувачується у підробленні документів під час будівництва з’єднувального каналу Азовського моря з Молочним лиманом, що могло привести до розтрати бюджетних коштів у сумі понад 3 млн.грн.


Запорізькою обласною прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно директора підприємства-підрядника за фактом замаху на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем з використанням службового підроблення, який є корупційним злочином (ч. 2 ст.15, ч.5 ст.191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За результатами розслідування встановлено, що обвинувачений, будучи директором однієї з комерційних структур м. Бердянська, у ході виконання на замовлення Приазовського Національного природного парку підрядних робіт з будівництва з’єднувального каналу для відновлення водного сполучення Азовського моря з Молочним лиманом, видав акти, які містили завідомо неправдиві відомості щодо обсягів виконаних робіт, що повинно було стати підставою для зайвої сплати з державного бюджету коштів на загальну суму понад 3 мільйона гривень.

Скоординованими зусиллями органів прокуратури та служби безпеки протиправну діяльність було викрито, а перерахування бюджетних коштів попереджено.

Згідно з санкцією статей обвинуваченому може бути призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок