Компанії Коломойського знову винні ПриватБанку 7,5 млрд грн – рішення Верховного суду

По матеріалам ЛІГА.Новини
11.11.2020 · 15:41 · переглядів - 548

Верховний суд залишив у силі постанову Господарського суду від 24 жовтня 2018 року. Цим рішенням суд відмовив у позові компанії Коломойського


Верховний суд задовольнив касаційну скаргу АТ КБ "ПриватБанк" та скасував постанову Північного апеляційного суду, згідно з якою низка положень щодо кредитних зобов'язань п'яти компаній визнавалися недійсними. Про це йдеться в рішенні Верховного суду, повідомляє Finbalance.

Верховний суд залишив у силі постанову Господарського суду Києва від 24 жовтня 2018 року, якою суд відмовляв компанії в позові. Йдеться про позов компанії ТОВ "Тех-Трейд-Інвест" до ПриватБанку, ТОВ "Парктур", ТОВ "Скорзонера", ТОВ "Шелга", ТОВ "Аспект". За кредитними договорами 2006-2016 років вони були винні ПриватБанку 7,5 млрд грн.

Верховний суд прийшов до висновку, що Північний апеляційний господарський суд в своєму рішенні не вказував, які саме права компаній були порушені, що не аргументував наявності реальності порушення прав і інтересів і залишив без уваги правові наслідки задоволення позову.

 - Апеляційний господарський суд не врахував, що судове рішення не може ґрунтуватися на припущеннях, висновки суду повинні бути підтверджені належними доказами, – йдеться в рішенні суду.

Також суд встановив, що коли Тех-Трейд-Інвест вносив до статутного капіталу іпотечне майно, кредитні договори вже мали умови щодо виплати позичальникам винагороди за користування кредитом. У той же час право власності на це майном вже було обмежено законним способом. Згідно з постановою суду, ці умови були узгоджені сторонами і компанія була поінформована на рахунок можливих наслідків.

За даними держреєстру, одним із засновників Тех-Трейд-Інвест є компанія Скорзонера, кінцевими бенефіціарами якої є Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок