«Закладчики» наркотиків не уникнуть покарання. Прокуратура вкотре домоглася зміни умовного терміну на 5 років позбавлення волі

По матеріалам пресс-службы прокуратуры
13.11.2020 · 10:40 · переглядів - 1382

Обласною прокуратурою оскаржено вирок місцевого суду у кримінальному проваджені за фактом зберігання, розповсюдження та подальшого збуту наркотичного засобу до апеляційного суду (ч.2 ст.307 КК України).


Нагадаємо, навесні поточного року мешканець Вінницької області, який розповсюджував наркотичні засоби у м. Бердянськ, був затриманий працівниками поліції під час здійснення так званих «закладок» 11 згортків наркотичного засобу – метадону. У ході проведених обшуків за місцем його тимчасового мешкання було виявлено ще 32 таких згортки, які порушник зберігав для подальшого збуту. Загалом у обвинуваченого виявлено та вилучено більше 5г наркотичного засобу - метадону, що є великим розміром.

Місцевий суд визначив покарання обвинуваченому у виді 5 років позбавлення волі (умовно), що є нижчим, ніж передбачено санкцією ч.2 ст.307 КК України, та безпідставно звільнив його від реального відбування з іспитовим строком, не врахувавши ступінь суспільної небезпеки вчиненого злочину.

Запорізька обласна прокуратура, підтримуючи обвинувачення в апеляційній інстанції, вмотивовано довела свою позицію щодо призначення обвинуваченому лише реального покарання.

Запорізький апеляційний суд погодився із вимогою обвинувачення та виніс власний вирок, яким призначив винному покарання у виді 5 років позбавлення волі, які належить відбувати реально.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок