У Бердянську обговорили пропозиції до Програми розвитку велоінфраструктури м. Бердянськ на 2021 рік

По матеріалам пресс-службы исполкома
20.11.2020 · 12:54 · переглядів - 644

У читальній залі Центральної бібліотеки пройшов воркшоп з планування змін до Програми розвитку велоінфраструктури м. Бердянськ на 2021 рік. Захід відбувся в рамках ініціативи, яка реалізовується велосипедними амбасадорами та Бердянським велоклубом в рамках проєкту “ВелоМіста 2.0”, який впроваджується громадською організацією “Спільно HUB” за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

У Бердянську обговорили пропозиції до Програми розвитку велоінфраструктури м. Бердянськ на 2021 рік

У семінарі взяли участь представники Бердянського велоклубу, управління житлово-комунального господарства, секторів реклами курорту та туризму, курортно-готельної діяльності, прес-служби, відділу транспорту та зв’язку, управління економіки виконкому, а також представники ГО“Добрі справи” та ТОВ “Бердянськгражданпроект”.

Головний спеціаліст відділу капітального та поточного ремонту УЖКГ Павло Люцканов ознайомив присутніх з попередньою Програмою розвитку велоінфраструктури м. Бердянськ на 2020 рік. Він відзначив, що у Бердянську затверджено Концепцію розвитку велосипедної інфраструктури Бердянської міської об’єднаної територіальної громади та Програму розвитку велосипедної інфраструктури на 2020 рік. Згідно цієї програми за кошти місцевого бюджету та міжнародних донорів було встановлено три криті велосипедні парковки - біля Центру дитячо-юнацької творчості, Міського палацу спорту та Дитячо-юнацької спортивної школи ім. Є.І. Назарова. У результаті проведення тендерних процедур на зекономлені кошти до кінця поточного року буде встановлено ще одну криту велопарковку біля КНП „Бердянський центр первинної медико-санітарної допомоги” БМР.

Як відзначила виконавча директорка ГО “Спільно HUB” Ганна Дворна, Бердянськ - єдине місто з чотирьох учасників проєкту “ВелоМіста 2.0”, яке повністю виконало Програму розвитку велосипедної інфраструктури на 2020 рік.

У рамках семінару учасники обговорювали та вносили пропозиції до Програми розвитку велоінфраструктури м. Бердянськ на 2021 рік. Серед ідей, які можуть потрапити до Програми, - виготовлення проєктно-кошторисної документації для облаштування велодоріжки з велосмугами, встановлення велопарковок та велостійок біля комунальних установ та медичних закладів міста, заходи з популяризації велосипедного транспорту та багато іншого.

Робота над формуванням Програми розвитку велоінфраструктури м. Бердянськ на 2021 рік триває. За результатами семінару до наступної зустрічі представники Бердянського велоклубу разом із представниками управління ЖКГ проведуть обстеження декількох вулиць, на яких можна було б облаштувати велодоріжку, а також підготовлять перелік об’єктів комунальної сфери, де можна встановити велопарковки.




Останні новини Бердянська
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок