Коли приступлять до роботи новий мер і нова міська рада?

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
27.11.2020 · 14:38 · переглядів - 7930

Прогнозований термін скликання першої сесії міської ради – 2 грудня


Відповідно до ст. 46 Закону України «Про органи місцевого самоврядування» перша установча сесія міської ради скликається не пізніше, як через два тижні після реєстрації новообраних депутатів ради в кількості, яка забезпечує повноважність складу ради. За інформацією від Бердянської ТВК, прогнозований термін скликання першої сесії міської ради VIII скликання в Бердянську – 2-ге грудня. На цій сесії голова територіальної виборчої комісії оголосить офіційні результати виборів і приведе до присяги новообраних депутатів та міського голову.

Скликати сесію можна, коли дві третини від обраних депутатів подадуть до територіальної виборчої комісії відповідні заяви. За інформацією голови БТВК Любові Зубицької, станом на сьогодні, в територіальній виборчій комісії зареєстровано 10 заяв – 8 від представників політичної партії «Слуга народу» ще дві – від представників інших політичних сил. Цієї кількості заяв недостатньо для скликання першої установчої сесії міської ради.

  • Ознайомитись з поіменним складом обраних депутатів до Бердянської міської ради можна тут.
  • З обраними депутатами до Запорізької обласної ради – тут.
  • З обраними депутатами до Бердянської районної ради – тут.

Довідково

Згідно статті 256 Виборчого кодексу, ТВК не пізніше як на дванадцятий день після дня голосування встановлює результати виборів.

Стаття 282 Виборчого кодексу передбачає, що ТВК не пізніш як на 5-й день з дня встановлення результатів виборів офіційно оприлюднює шляхом опублікування на веб-сайті відповідної місцевої ради або в інший спосіб, визначений цим Кодексом.

Згідно статті 283 Виборчого кодексу,  особа, обрана депутатом зобов’язана подати до територіальної виборчої комісії протягом двадцяти днів з дня офіційного оприлюднення результатів виборів заяву про реєстрацію її депутатом. Далі ч.3 ст. 283 Кодексу регламентує, що у 5-ти денний строк з дня отримання документів ТВК приймає рішення про реєстрацію депутата.

Стаття 46 Закону України «Про органи місцевого самоврядування» встановлює, що перша сесія новообраної сільської, селищної, міської ради скликається відповідною територіальною виборчою комісією не пізніш як через два тижні після реєстрації новообраних депутатів ради в кількості, яка забезпечує повноважність складу ради.

Тэги: выборы 2020



Останні новини Бердянська
сьогодні, 16 квітень, вівторок 2024
вчора, 15 квітень, понеділок 2024
13 квітень, субота 2024
12 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок