8,3 млн планується на утримання зелених насаджень, з них 600 тис. на висадку нових дерев

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
15.12.2020 · 11:51 · переглядів - 646

В Бердянську тривають бюджетні слухання. На програму з утримання зелених насаджень планується виділити 8,3 млн. гривень.


В наступному році на підприємстві “Зеленгосп” планується збільшення штату на 6 одиниць. Це пов'язано зі суттєвим збільшенням обсягів територій, які утримуються підприємством. Керівник “Зеленгоспу” Григорій Горячов наголосив, на разі підприємство обслуговує територію 26 га, в наступному році додається ще 40 га території Приазовкурорту.

Стосовно зелених насаджень міста, їх утримання, обрізки, знесення та висадки нових, Григорій Горячов підкреслив, що в наступному році підприємство планує перевести на договірні відносини частину послуг зі знесення аварійних дерев. Тобто, заявник отримає відповідну послугу на договірних відносинах. Депутат Віктор Цуканов, в цьому контексті додав, що заявники на знесення дерева зобов'язані здійснити компенсаційну висадку. На сьогодні це питання жодним чином не контролюється.

В цифрах на знесення та обрізку дерев 2,8 мільйона гривень.На висадку нових насаджень — 600 тисяч, це всього 123 саджанці. Депутат Микола Рудницький закликав комунальників переглянути підходи з озеленення міста, щоб кількість знесених дерев суттєво не перевищувала висаджені саджанці. Григорій Горячов повідомив, що в наступному році планується участь у Всеукраїнських акціях з висадження дерев. За рахунок таких заходів очікується збільшення кількості висаджених дерев в 2021-му році.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок