Депутати звернулись до Президента та Кабміну з приводу карантинних обмежень та подій на майдані

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
17.12.2020 · 15:45 · переглядів - 1420

Два звернення до керівництва держави підтримали депутати міської ради VIII скликання


Одне з них стосується силового конфлікту між підприємцями та силовиками на Майдані незалежності. Депутати Бердянської міської ради вимагають від Президента вжити заходів для притягнення до відповідальності винних у побитті підприємців, які проводили мирну акцію.

текст звернення

Крім того, депутати також звернули до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з ініціативою відмінити рішення про впровадження жорсткого карантину з 8-го січня.

ЗВЕРНЕННЯ

Шановний Денисе Анатолійовичу!

Ми, депутати Бердянської міської ради, звертаємося до Вас з проханням переглянути своє рішення від 09 грудня 2020 р. № 1236 Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 щодо заборони роботи непродовольчих ринків.

Впровадження таких жорстких карантинних заходів відбувається без жодного дослідження, яким чином вплине заборона роботи непродовольчих ринків на динаміку розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, а також без проведення консультацій принаймі з міськими головами та з представниками бізнес спільнот, що понесуть найбільщі втрати.

Громадська організація «Єдність підприємців» провела моніторинг торгівельних ринків та магазинів з продажу непродовольчих товарів в нашому місті. В своїх висновках вони зазначають, що у м. Бердянскьку на ринках автозапчастин, «Привоз», ООО «1000 мелочей», ТЦ «Башні», «ДельМар», ЦУМ та ін. дотримуються всіх вимог згідно діючого карантину: дистанція, захисні екрани, дезинфікуюча обробка поверхонь, захисні маски та відсутність скупчення людей.

Сьогодні масовий характер носять звернення представників бізнес – спільноти до місцевих органів влади, оскільки вони втрачають власну справу, не мають джерел доходу та коштів для утримання своїх родин.

Надходження до міського бюджету м. Бердянськ за результатами діяльності малого та середнього бізнесу становлять вагому частину усіх податкових надходжень і відіграють одну із головних ролей у формуванні доходної частини бюджету міста.

Закриття значної частини кількості закладів суб’єктів підприємницької діяльності, зазначених сфер, призведе до того,що і роботодавці, і наймані працівники, що є жителями м. Бердянськ залишаться без місця роботи та засобів для існування, а це погіршить їхнє і так скрутне матеріальне становище, обумовлене обмежувальними заходами у зв’язку із поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, що діють на території країни вже більше ніж півроку.

Як результат: підприємці понесуть збитки, працездатне населення залишиться без роботи та коштів для існування, а місцевий бюджет втратить значну частину надходжень, що призведе до неможливості належного забезпечення життєдіяльності міста.

Враховуючи зазначене вище, просимо переглянути вимоги постанови Кабінету Міністрів від 09 грудня 2020 р. № 1236 Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 щодо заборони роботи непродовольчих ринків, адже зазначене рішення Уряду є сумнівним з точки зору покращення епідеміологічної ситуації, але точно завдасть значної шкоди економіці громад і країни в цілому та передати повноваження для встановлення карантиних обмежень органам місцевого самоврядування на місцях, із врахуванням епідеміологічної ситуації. Що склалася на території відповідної адміністративно – територіальної одиниці.

Наголошуємо, що недопущення втрат робочих місць, банкрутств суб’єктів малого та середнього бізнесу та зменшення доходів громадян і бюджетів всіх рівнів – це спільна мета і відповідальність Уряду і усіх органів влади.

Депутати Бердянської міської рад VIII скликання




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок