В Бердянську слідчі розслідують обставини нанесення смертельних травм місцевому мешканцю

По матеріалам пресс-службы полиции
23.12.2020 · 17:13 · переглядів - 3162

Працівники поліції встановили, що до злочину причетний знайомий потерпілого. Наразі вирішується питання повідомлення фігуранту про підозру та обрання запобіжного заходу. Тривають слідчі дії.


18 листопада до Бердянського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області із заявою звернулася мешканка Бердянського району. Жінка пояснила, що її син 1998 року народження пішов з дому та до теперішнього часу не повернувся.

За даним фактом слідчим було відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України з додатковою відміткою  - «безвісно зниклий».

21 грудня до Бердянського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що у сіннику на одній з вулиць у селищі міського типу Андріївка Бердянського району виявлено труп молодика. Встановлено, що померлим є раніше розшукуваний місцевий мешканець. За результатами експертизи його смерть настала внаслідок тяжких тілесних ушкоджень.

«У зв’язку з цим, за погодженням з Бердянською місцевою прокуратурою правова кваліфікація кримінального провадження була змінена на ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України (Умисне тяжке тілесне ушкодження)», - розповів начальник слідчого відділу Бердянського відділу поліції Олександр Суслов.

В ході проведення оперативно-пошукових заходів дільничні офіцери поліції встановили особу, причетну до скоєного. Ним виявився раніше судимий за корисливі злочини місцевий мешканець 1990 року народження.

Чоловік зізнався у скоєному та розповів, що під час розпиття спиртних напоїв між ним та потерпілим на ґрунті ревнощів раптово виник конфлікт, в ході якого він наніс декілька ударів своєму знайомому в область голови, від яких останній помер. Щоб уникнути відповідальності, зловмисник сховав тіло у сіннику, неподалік дому де відбувся конфлікт.

На даний час вирішується питання повідомлення фігуранту про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання від вартою. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років. Досудове розслідування триває.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок