Підсумки акції «16 днів проти насильства» та план заходів на 2021 рік із запобігання та протидії домашньому насильству

По матеріалам прес-служби виконкому БМР
29.12.2020 · 15:40 · переглядів - 245

Такі питання сьогодні розглянули на засіданні Координаційної ради з питань здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі на території Бердянської міської об’єднаної територіальної громади


Як відзначила головуюча на нараді, начальник управління праці та соціального захисту населення Наталя Токмань, збільшилася кількість виявлених фактів проявів насильства. Якщо у 2019 році це було до 14 повідомлень на місяць, то у 2020 році — 22 випадки на місяць. Але такі цифри не говорять про збільшення проявів насильства. Як відзначила Наталя Токмань, це говорить про проведення широкої інформаційної кампанії, про те, що люди перестали терпіти та почали говорити про цю проблему та звертатися по допомогу.

У ході наради були підведені підсумки проведення у Бердянську заходів до міжнародної акції «16 днів проти насильства». Нагадаємо, тривала вона з 25 листопада по 10 грудня. За цей час були проведені вуличні акції, круглі столи, лекції, тренінги, виховні години, лялькові вистави, інтерактивні заходи, телевізійні програми та інші заходи. Більш детально про проведену роботу розповідали представники притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, Територіального центру соціального обслуговування, відділу освіти, Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, ГО “Жінка майбутнього” та Бердянського відділу поліції.

Також було затверджено проєкт Плану заходів із запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі на 2021 рік.




Останні новини Бердянська
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок