Різдвяний літературний вечір з Антикафе

Бердянськ 24
30.12.2020 · 14:01 · переглядів - 673

Під Різдво в Бердянську відбувся традиційний літературний вечір. Поети читали твори, спілкувались, ділились досвідом створення віршів та написання прози. Можна було почути як нові вірші, які були створені спеціально для заходу в ніч перед концертом. І твори, які вже стали улюбленими в літературній спільноті міста.

Різдвяний літературний вечір з Антикафе

  • Такі вечори завжди надихають на творчість. Навіть процес планування літературного вечора був незвичайний. Ідея прийшла до нас під час святкування дня народження одного з резидентів Антикафе, коли гості почали читати вірші. На підготовку в нас пішло менше двох тижнів. Поети міста вже знають про нашу традицію – проводити читання під Новий рік та Різдво. Дизайнерка Христина, яка була присутня на святкуванні, одразу запропонувала допомогти з інтер’єром. Бердянський художній музей надав приміщення, щоб можна було зібрати людей з дотриманням карантинного режиму. А команда Бердянськ v3.0, організувала трансляцію, щоб кожен міг послухати вірші сидячи вдома з горнятком чаю. Трансляція виступів йшла в прямому ефірі і, сподіваюсь, глядачі відчули неймовірну атмосферу вечора, - розказала ведуча вечора Алла Мельничук.
  • На цьому вечорі відкрила для себе декілька дивовижних людей! Їх таланти мене особисто надихнули. І частина нашої команди загорілася написати вірші до наступного поетичного вечора. Так що чекайте на сюрпризи. І самі долучайтесь до поетичної спільноти. Адже вірші окриляють. Вони дарують нам свободу, а в творчості свобода дуже важлива, - поділилась засновниця Антикафе Ксенія Клейнос.

Також команда Антикафе поділилась інсайдерською інформацією про свої плани в літературному напрямі.

  • Ми плануємо видати поетичну збірку з творами бердянських авторів. І хочемо презентувати його вже на наступних читаннях. Темою збірки стане місто загалом, та Бердянськ зокрема. До збірки увійдуть твори 15 авторів, а ілюстрації зробить київська художниця. Тож, якщо ви хочете долучитись до когорти авторів – звертайтесь до Антикафе, знайти нас можна через соціальні мережі, - розповів Олександр Манжула, артдиректор проекту.

Організатори різдвяного літературного вечора: Перше Антикафе Бердянська «ЧАС Є!», проект «Культурні урбаністи», команда  "Бердянськ v3.0", Бердянський художній музей.

Марія Кушнір




Останні новини Бердянська
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок