Бердянське «7 небо» в 2021 очами архітекторів

По матеріалам Антикафе
04.01.2021 · 16:40 · переглядів - 3826

Чи зміниться оглядовий майданчик «7 небо» в цьому році та яким його побачили архітектори після досліджень міста. Про це на онлайн презентацій проекту розкаже команда Антикафе 12 січня.

Бердянське «7 небо» в 2021 очами архітекторів

Команда проєкту «Конструкції взаємодії» вже презентувала нову архітектурну концепцію оглядового майданчику «7 небо» представникам Бердянської міської адміністрації. 

30 грудня команда проєкту «Конструкції Взаємодії» спільно з антикафе «Час Є» презентувала концепцію архітектурного проєкту оглядового майданчика «7 небо» представникам/-цям міської адміністрації Бердянська. 

Учасники/-ці проєкту обрали оглядовий майданчик як локацію для дослідження та розробки проєкту публічного простору. Рішення базується на інформації, зібраній під час польового дослідження Бердянська у листопаді 2020 р., інтерв’ю з мешканцями/-ками, експерт(к)ами, а також вивчення відкритих даних про місто. На основі дослідження, архітектор(к)и Марина Попова та Артем Мельник, за кураторства Анастасії Пономарьової з urban curators, розробили ідею нового публічного простору. 

Депутати, представники депутатських комісій, та секретар міської ради надали рекомендації щодо безпеки конструкції та зовнішнього вигляду можливого проекту.

Відкрита презентація-обговорення результатів дослідження та підготовленого проєкту відбудеться 12 січня 2021 року у онлайн-форматі. Долучитись може кожен бажаючий за посиланням

Презентація архітектурної концепції – останній з етапів проєкту «Конструкції взаємодії». Йому передувала ґрунтовна робота впродовж 4-х місяців: 

І. Міждисциплінарна школа «Конструкції взаємодії», що відбулася протягом 28 вересня – 4 жовтня на заводі «Електровимірювач» у м. Житомир. Під час неї учасники/-ці підготувалися до дослідження, окреслили його план та стратегію реалізації; 

ІІ. Польове дослідження міста, що відбувалось у Бердянську з 6 по 12 листопада 2020 року, під час якого команда проекту провела більше 20 глибинних інтерв’ю з жителями міста, розробила SWOT-аналіз міста та локацій; 

ІІІ. Онлайн-інтенсив по роботі з відкритими даними, в рамках якого учасники аналізували масиви даних про Бердянськ, частина з яких увійде у статтю з результатами дослідження міста Бердянськ на ресурсі; 

ІV. Розробка технічного завдання для створення концепції архітектурного проекту.

«Конструкції взаємодії» – освітньо-дослідницький проєкт програми «Код міста» з вивчення та розвитку міського простору і створення людино-орієнтованих архітектурних форм. У фокусі – партисипативна робота з локальними спільнотами Бердянська, Херсона та Житомира. В основі методу – просторове дослідження, інтерв’ювання мешканців та аналіз відкритих даних міста. 

Проект створено у партнерстві urban curators, науково-мистецької платформи «Острів», програми «Код Міста», дизайн-студії Formografia. Реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)

Проект в Бердянську відбувається у співпраці з командою антикафе «Час Є».




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок