Підвищення тарифу на тепло відклали на декілька тижнів. Розрахунки перевірить спеціальна комісія.

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
13.01.2021 · 17:47 · переглядів - 1364

На засіданні виконавчого комітету чимало часу було приділено обговоренню питання, щодо перегляду тарифу на теплопостачання. В результаті, рішення відправили на перевірку спеціальної комісії.


Керівництво тепломережі аргументувало необхідність перегляду тарифу зростанням вартості газопостачання. За словами Юрія Литовченко наразі діє тариф 2019-го року і підприємство практично щодня несе збитки. В листопаді їх обрахували на рівні 600 тис. грн, за грудень збитки можуть обчислюватись мільйоном гривень.

В діючому тарифі на теплопостачання середньомісячна температура встановлена на рівні 2,2 градуси тепла. В грудні температура складала 0,1 градус. У зв'язку з цим бердянці отримали шокуючі платіжки від тепломережі. В січні, за прогнозами синоптиків, середньомісячна температура очікується -2 градуси. Тому січневі рахунки будуть ще вищими. На запитання члена виконкому Олени Бодасюк та міського голови Валерія Баранова, чому тарифи Бердянська суттєво перевищують середні показники по області, Юрій Литовченко навів приклад інших міст країни, де теплопостачальним організаціям надається підтримка з міських бюджетів.

З приводу процедури затвердження змін до тарифу, громадський активіст Володимир Звягільський докладно проінформував членів виконкому про виявлені, на його думку, порушення законодавства. 

Після обговорення Валерій Баранов запропонував зняти з розгляду дане питання і винести його на розгляд спеціальної комісії виконкому, яка перевірить правильність розрахунків і їх відповідність законодавству. Планується провести цю роботу впродовж найближчих декількох тижнів.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок