14 порад для розвитку Бердянська від екс-мера Кам'янець-Подільського Олександра Мазурчака

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
20.01.2021 · 18:51 · переглядів - 1477

Олександр Мазурчак колишній міський голова Кам'янець-Подільського (1997-2008рр.), екс-заступник міністра з питань ЖКГ, екс-перший заступник міністра з питань ЖКГ завітав до Бердянська, щоб поділитись своїм досвідом розвитку міста і своїм баченням основних пріоритетів для Бердянська.

14 порад для розвитку Бердянська від екс-мера Кам'янець-Подільського Олександра Мазурчака

За період роботи міським головою Кам'янець-Подільського в місті відбулись суттєві зміни в сфері житлово-комунального господарства, залучено інвестиції та суттєво підвищено інвестиційно-курортний потенціал. Так, реформовано тепло-, водо- та електропостачання — ці послуги надаються комунальними службами; місто стало центром туризму впродовж цілого року; запроваджено унікальні фестивалі (фестиваль повітряних куль, авторалі, реконструкції лицарських турнірів і т.п.). В місті надавалась підтримки малому і середньому бізнесу. Запроваджено практику покриття частини кредитів під відкриття власної справи за рахунок бюджету. Ці та інші заходи дозволили вивести Кам'янець-Подільський на принципово новий рівень і зробити місто комфортним для проживання і ведення бізнесу.

Олександр Мазурчак відзначив, що наші міста дуже схожі за кількістю населення, територією та курортною спрямованістю. Виходячи з даних, якими оперував Олександр Мазурчак, він підготував 14 порад для розвитку Бердянська:

1. Облік нерухомості

2. Добування метану на сміттєзвалищі (така практика є успішною в деяких українських містах і її можна спробувати запровадити в Бердянську)

3. Збільшення кількості заправок (враховуючи утворення ОТГ і розширення територій збільшення кількості заправних станцій буде доречним і сприятиме наповненню місцевого бюджету)

4. Пошук і залучення готельєрів системної якості (конкурентне середовище сприятиме підвищенню якості послуг в сфері обслуговування)

5. Розпочати боротьбу за впровадження нічного тарифу на електроенергію (це дозволить зменшити витрати на комунальних підприємствах, що вплине на політику тарифоутворення)

6. Забезпечення дітей питною водою

7. Проведення аудиту для тепломережі

8. Підготовка кадрів для сфери обслуговування (як складова підвищення курортної привабливості міста з якісною сферою послуг)

9. Залучення коштів фонду енергоефективності для утеплення ОСББ

10. Будівництво сміттєпереробного заводу (інвестори з Хорватії готові зайти в Бердянськ і побудувати завод за умови збору і вивезення сміття у всьому місті їх компанією)

11. Створення мережі саун і спа-салонів з використанням мінеральних вод та лікувальних грязей

12. Запровадження посади головного художника, який буде відповідати за естетичне оформлення міста

13. Бердянськ має стати базою для українських спортсменів. Природно-кліматичні умови сприяють створенню розгалуженої спортивної інфраструктури.

14. Електрифікація залізничної гілки до Бердянська. Це пришвидшить переїзд до Бердянська і додатково приваблюватиме туристів.

Наприкінці круглого столу Олександр Мазарчук висловив готовність стати помічником Валерія Баранова на громадських засадах, щоб сприяти вирішенню проблем Бердянська в Києві. Міський голова Валерій Баранов подякував шановному гостю за проведену роботу та надані рекомендації.

 




Останні новини Бердянська
сьогодні, 15 травень, середа 2024
вчора, 14 травень, вівторок 2024
13 травень, понеділок 2024
11 травень, субота 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок