Бердянців запрошують на відкриття виставки Код:ГЕНДЕР

По матеріалам Антикафе
27.01.2021 · 14:25 · переглядів - 783

30 січня о 14:00 в Бердянську відкриється виставка Код:ГЕНДЕР. Відвідувачі зможуть побачити плакати, створені студентами та школярами Бердянська, мурал намальований художницею Дар’єю Юдіною, та фотоколаж, присвячений перебігу проекту.

Бердянців запрошують на відкриття виставки Код:ГЕНДЕР

Незважаючи на карантин, увесь січень у Бердянську проходив арт-проект Код:ГЕНДЕР. Майже всі заходи, крім відкриття виставки, були перенесені онлайн. Окрім учнів і студентів, які під час локдауну перебували в Бердянську, до створення плакатів активно долучились школярі Новопетрівської школи. Тема плакатів – гендерні стереотипи та ставлення молоді до них.

Паралельно з воркшопами для молоді, в Міському палаці культури створювався мурал площею 50 м2. Художниця Дар’я Юдіна разом з командою «Культурні урбаністи» створила образи героїв та героїнь, які наважились робити те, що їм хотілось насправді, незважаючи на панівні стереотипи в суспільстві.

Їх суперсила - сміливість бути собою й обрати професію до душі, а не до чужих уявлень. Стилістика муралу звертається до коміксів, беручи «традиційних» персонажів та деконструюючи їх, помістивши до «приземлених» умов та професій, де вони користуються особливими здібностями, віднайденими в собі.
А шлях від виставки до муралу складається з фотокарток. На фото зображено процес створення виставки й муралу, як символ «довгого шляху» подолання стереотипів у суспільстві, - розповіла кураторка виставки Алла Мельничук.

Проект КОД:ГЕНДЕР реалізується командою Культурні урбаністи за підтримки European Youth Foundation, Cooperation and Development Network Eastern Europe і Ради Європи.

Автор Марія Кушнір




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок