Демонтаж МАФів – депутати прагнуть впливати, які об’єкти вивозити, а які – ні

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
28.01.2021 · 13:06 · переглядів - 1808

Серйозну дискусію викликав проект рішення про виділення коштів на демонтаж тимчасових споруд та рекламних носіїв. Між міським головою та депутатами виникло непорозуміння з приводу повноважень депутатського корпусу і виконавчого комітету.


Традиційно всі питання, які стосуються функціонування тимчасових споруд, в депутатському корпусі різних скликань викликають бурні дискусії. Під час виборчих перегонів, в період міжсезоння сезонна торгівля систематично стає предметом політичних спекуляцій і всеможливих маніпуляцій. Коли ж справа доходить до ухвалення конкретних рішень – депутати різноманітними способами намагаються регламентувати діяльність підприємців або узаконити ті чи інші об’єкти.

Черговий приклад депутатської зацікавленості в питанні діяльності тимчасових споруд Бердянська можна було спостерігати сьогодні на черговій сесії міської ради. Так, в першій редакції проекту рішення пропонувалось виділити кошти на демонтаж об’єктів реклами та тимчасових споруд, які встановлені незаконно. Депутати наполягли на тому, що перелік МАФів, які підлягають демонтажу, фактично, мають затверджуватись на сесії міської ради. Депутат Олег Бойко виніс вичерпний перелік з 27 споруд, які можуть бути демонтовані силами виконавчого комітету.

Міський голова Валерій Баранов закликав депутатів не обмежувати чиновників мерії окремими спорудами, адже в процесі роботи будуть систематично виявлятись нові незаконні об’єкти. Перед початком курортного сезону їх кількість може зрости.

Депутатська більшість наполягла на необхідності рішенням сесії затверджувати перелік об’єктів під демонтаж. Відповідне рішення і було ухвалено. Прагнення місцевих обранців очевидне, адже окремі носії мандатів мають особисту зацікавленість в даному питанні. Однак, навіть при ухваленому рішенні, повноваження виконавчого комітету визначені вітчизняним законодавством. Тобто, за наявності політичної волі нинішнього керівництва міста знайти можливості демонтувати незаконні об’єкти можна і без виділення коштів сесією міської ради.

Дане питання ще неодноразово стане предметом палких дискусій в міській раді. І всі вони, безумовно, будуть аргументуватись інтересами громади, пересічних містян і місцевого бізнесу.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 7 травень, вівторок 2024
вчора, 6 травень, понеділок 2024
5 травень, неділя 2024
4 травень, субота 2024
3 травень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок