130 тисяч авансу - це багато. Правоохоронці застерігають від Інтернет шахраїв

По матеріалам пресс-службы полиции
08.02.2021 · 16:51 · переглядів - 1844

У період з 1 по 8 лютого Бердянським районним відділом поліції відкрито 4 кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Злочинцям вдалось ошукати потерпілих на десятки тисяч гривень.  


Так, 7 лютого до Бердянського РВП із заявою звернулась місцева жінка 1969 року народження та повідомила про те, що невідома особа під приводом продажу автомобіля на одному з Інтернет сервісів оголошень, шахрайським шляхом заволоділа грошима заявниці в сумі понад 130 тисяч гривень, які вона перераховувала через термінал самообслуговування.  

Інші потерпілі у схожих ситуаціях під час купівлі товарів в Інтернет-мережі втратили від 1 до 10 тисяч гривень. 

Працівники поліції звертаються до мешканців Запорізької області з проханням не втрачати пильність.

  1. Не надавати особисті дані на незнайомих сайтах. Паспортні і платіжні дані, телефон, логін і пароль в Інтернеті надавати тільки в разі 100% впевненості, що перебуваєте на офіційних сайтах. Завжди переконуйтесь в тому, що в адресі сайту немає помилок, а всі адреси і контакти збігаються з інформацією в інших джерелах.
  2. Не робити передплату в інтернет-магазині. Краще використовувати спосіб покупки – накладений платіж. Тоді можна отримати товар, оглянути його і після цього оплатити.
  3. Якщо на електронній дошці оголошень ви знайшли потрібну вам річ за дуже привабливою ціною, не поспішайте з покупкою. Треба обов’язково перевірити фото на відсутність дублювання (можна скористуватися пошуком за зображенням  від Google та перевірити чи не використовувались фото раніше в оголошеннях чи інших ресурсах, якщо продавець стверджує, що фото товару зроблені ним власноруч, а ви знайшли їх в оголошені іншого користувача – швидше за все вас намагаються ошукати), перевірити номер мобільного телефону (перевірити телефонний номер продавця в пошуковому сервісі Google, де можна знайти інформацію про нього). 

Якщо ви стали жертвою шахраїв, перше, що потрібно зробити – звернутися в поліцію. Зателефонуйте за номером «102» або зверніться до найближчого територіального  відділу поліції із заявою.




Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок