З 1 по 10 лютого в Бердянську притягнуто до відповідальності 75 правопорушників по ст. 173-2 КУпАП (Вчинення домашнього насильства в сім’ї)

По матеріалам пресс-службы полиции
11.02.2021 · 12:06 · переглядів - 1197

На території Бердянська продовжує роботу цілодобовий екіпаж мобільної групи реагування поліції на факти вчинення домашнього насильства. Правоохоронці забезпечують відпрацювання і вжиття заходів стосовно сімейних «тиранів», які вчиняють фізичне, психологічне або економічне насилля в родинах.


В період з 1 січня по 10 лютого працівниками Бердянського районного відділу поліції ГУНП в Запорізькій області до адміністративної відповідальності, передбаченої ст. 173-2 КУпАП (Вчинення домашнього насильства в сім’ї, невиконання захисного припису або не проходження корекційної програми) притягнуто 75 правопорушників, з них 16 притягнуті до відповідальності за вказаною статтею повторно. Таких громадян поліцейські поставили на профілактичний облік, як сімейних кривдників. Крім того, за вказаний період працівниками мобільної групи винесено 30 термінових заборонних приписів.

Також нагадаємо, згідно чинного законодавства за вчинення домашнього насильства встановлена ще й кримінальна відповідальність, яка передбачена ст. 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України. Бердянським РВП у 2021 році до ЄРДР зареєстровано 3 кримінальні провадження за фактами вчинення домашнього насилля. Згідно найсуворішої санкції статті зловмисникам може загрожувати до двох років позбавлення волі.

Поліцейські звертаються до громадян: не терпіть насильство! Якщо ви стали жертвою домашнього насильства або свідками домашньої тиранії, звертайтеся до територіальних органів поліції або за телефоном «102».




Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок