Сільськогосподарські землі Бердянського району в дивний спосіб передаються у приватну власність. Райрада звернулась до Президента

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
12.02.2021 · 14:54 · переглядів - 3096

Селяни мають намір в понеділок перекрити дорогу Енергодар-Василівка-Бердянськ, щоб привернути увагу можновладців до проблеми.


Звернення до Президента України, Генеральної прокуратури, Міністерства аграрної політики, народних депутатів О. Пономарьова та П. Мельника, ГУ Держгеокадастру в Запорізькій області направили депутати Бердянської районної ради з приводу передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності за межами населених пунктів у комунальну власність громад.

В Україні триває процес передачі земельних ділянок сільгосп призначення з державної до комунальної власності утворених територіальних громад. Голови громад району проінформували, що даний процес супроводжується зменшенням кількості раніше визначених для передачі земельних ділянок. Натомість права власності на землю сільськогосподарського призначення набувають невідомі особи.

В зверненні депутатів районної ради зазначається:

«… Особливе занепокоєння викликає ситуація, яка склалась в Коларівській територіальній громаді, якій не передано 142 земельні ділянки, з яких 21 ділянку загальною площею 610,8798 га включено до переліку земельних ділянок, право на оренду яких буде виставлено на земельні торги; в Андрівській сільській територіальній громаді – 11 ділянок площею – 523,9962 га; в Приморській міській територіальній громаді – 109, з яких 38 включено до переліку земельних ділянок, право на оренду яких буде виставлено на земельні торги; в Андріївській селищній територіальній громаді – 5 ділянок площею – 212,5199 га; в Берестівській сільській територіальній громаді – 13 площею – 151,216 га. Аналогічна ситуація в інших громадах Бердянського району…».

Представники Коларівської ОТГ та Андріївської селищної громади проінформували депутатів про ситуацію, яка склалась в їх населених пунктах, а також повідомили, що на понеділок планується перекриття траси Енергодар-Василівка-Бердянськ на території Коларівської ОТГ.

Більшістю голосів депутати направили відповідне звернення. Голова РДА Ірина Півень повідомила, що з боку районної державної адміністрації проводяться заходи для врегулювання конфлікту з Держгеокадастром.




Останні новини Бердянська
вчора, 23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок