В Бердянську зміниться вартість землі

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
18.02.2021 · 17:02 · переглядів - 1709

Бердянськ отримав нову методику нормативно-правової оцінки землі. На засіданні комісії з питань ПБК заступник міського голови Олена Божкова озвучила ставку на землю в різних мікрорайонах міста.


Згідно чинного законодавства раз на 5 років необхідно переглядати нормативно-правову оцінку землі. В останнє в Бердянську дану методику визначали в 2013-му році. Нову класифікацію для Бердянська розробив спеціальний інститут, тепер його мають затвердити на сесії міської ради.

На засіданні комісії з питань ПБК заступник міського голови Олена Божкова повідомила, що раніше Бердянськ був розподілений на 10-12 зон, тепер місто буде розділено на понад 100 таких класифікаційних зон. В залежності від різних факторів і визначалась оцінка вартості одного метру земельної ділянки.

Приклади:

  • Вул.Макарова - на сьогодні вартість оренди одного квадратного метру становить 5.95, після затвердження нових розцінок - зросте до 6,51 грн;
  • Центр міста - на сьогодні 56.5 грн м.кв, нова вартість - 64,28 грн;
  • Район поблизу «Червоної гвоздики» - на сьогодні 5.94 грн за квадратний метр, нова вартість - 5,85 грн.;
  • Вул Халтуріна - на сьогодні 31.12 грн за квадратний метр, за новими розрахунками вартість квадратного метру землі знизиться до 20.26 грн.

Голова ПБК Микола Рудницький наголосив, що дане питання потребує більш детального вивчення і повинно бути представлено громадськості. Тому на лютневій сесії нову нормативно-правову оцінку землі затверджувати не стануть, а повернуться до цього питання в березні.

Заступник міського голови Олена Божкова підкреслила, що дані розрахунки в будь-якому випадку мають бути затверджені до 1-го червня.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 18 квітень, четвер 2024
вчора, 17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок