Сучасне мистецтво робили у Бердянську

По матеріалам Антикафе
23.02.2021 · 08:43 · переглядів - 1055

Чи є місце у Бердянську для сучасного мистецтва? Таким питанням задалися студенти і молодь, які прийшли на воркшоп «Віршування містом», організований на цих вихідних командою «Культурні урбаністи» в Антикафе «Час Є».

Сучасне мистецтво робили у Бердянську

Доречі, воркшоп — це формат освітнього заходу, на якому є не тільки теоретична частина, але й практична. Думку про те, що поезія вже знаходиться у нашому житті і в нашому місті, тренеру Олексію Мінько вдалося донести учасникам воркшопу з легкістю.

Говорили про різні методи сучасного мистецтва, про те, яка буває поезія, як можна створити поезію просто прогулюючись містом, наскільки Бердянськ поетичне місто і яким може бути мистецтво у Бердянську. Наприкінці воркшопу учасники презентували свої роботи з сучасного мистецтва про натхнення, життя у Бердянську та настрій нашого міста. Важливий нюанс — формати у учасників вийшли не тільки текстові, а й фото чи відеоарт.

«Якщо деякі люди не розуміють мистецтво, це не означає, що я не повинна створювати. Це важливо було для мене», — поділилася своїми думками одна з учасниць, студентка БДПУ, Чебенєєва Аліна, і додала: Воркшоп дав запас для натхнення, щоб творити. Він показав, що мистецтво є завжди і всюди, що ти його створюєш кожен день, навіть ненавмисно. Місто говорить з нами. Ти можеш поєднувати різні звуки, відео, фотографії і створювати таким чином твори мистецтва»

Та яке ж воно мистецтво у Бердянську? І що воно має показати людям? Кожен на це питання відповість особисто для себе.

«Коли я їхав на воркшоп в автобусі, спало на думку, що мистецтво є у всьому. І коли ми на занятті переглянули фотографії, відео, виступи — я побачив наочне підтвердження цієї думки. Мистецтво важливо, тому що людина виражає себе через мистецтво і таким чином може наставляти інших душ, які відчувають взаємозв'язок» — каже учасник воркшопу 17-річний Мінаков Вадим.

Тож, творити мистецтво може будь-хто, будь-де і будь-коли. Життя кожної людини — це вже витвір мистецтва. Не знаєте, чим зайнятись на вихідних — творіть мистецтво. І буде вам радість, а можливо й каннського лева отримаєте, хтозна?

Воркшоп відбувався завдяки підтримці Європейського фонду за демократію (European Endowment for Democracy).

Воркшоп – один із заходів проєкту Культурні урбаністи. Цей проєкт команда Антикафе Час Є створила, щоб об’єднати бердянців, які цікавляться культурою та розвитком міста.




Останні новини Бердянська
вчора, 18 березень, понеділок 2024
17 березень, неділя 2024
16 березень, субота 2024
15 березень, п'ятниця 2024
14 березень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок